Artikel top billede

Sælger, kend din stil!

Når du skal på kundebesøg, er det ikke helt ligegyldigt, hvordan du klæder dig. Få et par fif her.

Jakkesæt og slips

Med eller uden slips? Er habitten for meget, skal jeg hellere hoppe i et par jeans? Kan jeg mon komme anstigende i min pullover?

Hvis ikke du allerede stiller dig selv ovenstående spørgsmål, inden du skal på kundebesøg, så er det vist på tide. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvad du har på, når du skal til møde med det formål at skaffe nye kunder i butikken.

Kend dit publikum

"Der er ingen tvivl om, at hvis man kommer anstigende i de nyeste navne hos en smedjevirksomhed i Vestjylland, giver det nok ikke den rigtige start. Så tror de nok, at det er sådan en 'smart én', der ikke ved ret meget om produktet alligevel," siger Peder Hvejsel, der er direktør i forhandlerkæden CBC.

Men det handler ikke om københavnere, der skal sælge i Jylland eller omvendt. Det er i langt højere grad et spørgsmål om virksomhedstyper frem for geografi.

Skal du besøge en større virksomhed, vil jakkesættet kalde på dig i garderoben. Skal du derimod besøge en lidt mindre virksomhed, vil en anden form for pænt tøj ofte være mere passende.

'Andet pænt tøj' kan eksempelvis dække over mørke jeans, en skjorte og en pæn pullover.

Skal du besøge en mellemstor virksomhed, og er du i tvivl, om du skal hoppe i jakkesættet eller pulloveren? Så er en kombination måske løsningen for dig - et par mørke jeans, en skjorte og en jakke.

Sløjf slipset

Mode er ikke noget, der kun eksisterer i damebladene. Moden har for længst sneget sig ind i kanalen.

"Man går eksempelvis ikke med slips i dag, medmindre man skal til et specielt arrangement. Det stoppede man med for to-tre år siden. Inden da havde vi en lang periode, hvor man altid gik med slips," fortæller Peder Hvejsel og fortsætter:

"En sælger har jo heller ikke nødvendigvis jakkesæt på i dag. Andet pænt tøj som en pæn pullover er ret udbredt."

Strygejern og dresscode

Tag strygejernet frem

Inden du forsøger at finde din indre modeekspert, skal du lige have styr på det grundlæggende.

Alfa og omega i denne sammenhæng er at se soigneret ud.

"Det er vigtigt at være velklædt. Velsoigneret og pænt tøj signalerer troværdighed. Kommer du i krøllet tøj og en ustrøget skjorte, signalerer du måske, at du lige som dit tøj heller ikke vil behandle en ordre så omhyggeligt," siger Peder Hvejsel.

Du vigtigste er med andre ord, at din skjorte er ren og strøget, og at du selv i øvrigt ser soigneret ud.

Skæg er i øvrigt helt i orden. For tiden er den berømte 'five'o'clock-shadow' trendy - husk blot at trimme kanter og holde det kort, så det er tydeligt, at det er med vilje.

Gør dig selv og andre en tjeneste med dresscode

Den lille anvisning skal ikke ses som et snobbet tiltag - tværtimod er det en service til dig som gæst. Den sikrer dig mod at komme anstigende til et arrangement i det helt forkerte sæt tøj.

Det er naturligvis dresscode, vi taler om.

"Første gang jeg var i USA, skulle jeg til møde. Jeg tog 'begravelsestøjet' på, det vil sige det mørke, nålestribede jakkesæt. Manden, jeg skulle mødes med, kom i noget lignenede en hawaiiskjorte. Det var et totalt mismatch. Så føler begge parter sig dumme, det var helt mislykket," griner Peder Hvejsel.

Dresscode er i dag næsten et selvskrevet element i USA, og også i Europa har det efterhånden vundet indpas. Men i Danmark er den lille note stadig et rimeligt sjældent syn.

"Dresscode er en rigtig god service. Det ville være dejligt, hvis det var mere udbredt herhjemme, så ved man, hvad man skal rette sig efter," siger Peder Hvejsel.

Ifølge hans egne erfaringer er det for øvrigt lige så slemt at være 'underdressed' som 'overdressed'.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.