Artikel top billede

55-årige Henrik Thomsen er vice president & general manager for Dell i Vesteuropa Han bor i Dragør og er gift med Ann-Kristine Halsteen. De har børnene Cecilie og Anders på 18 og 24 år.

Man kan godt gå i seng uden at have lavet lektier

Man kan umuligt nå alting, så der er ingen grund til at have dårlig samvittighed, siger Dells danske chef for det vesteuropæiske marked.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

It har haft indflydelse på demokratiseringsprocesser i store dele af verden, hvor adgang til information har haft en altafgørende betydning. Det er også noget af det, som jeg grundlæggende holder af ved Dell; at virksomheden har gjort teknologi tilgængelig for masserne.
Jeg holder mindst af, at mit arbejde oftest er en indendørsaktivitet.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Jeg er stolt af at have været med til at bygge Dell-kontorer op i for eksempel København, Amsterdam, Casablanca og Bratislava. Disse kontorer har skabt en mængde arbejdspladser til glæde for lokale familier. Derudover er det rart at følge kolleger, som man oprindeligt har ansat, der har skabt sig en god karriere i Dell.

Og hvad er du mindst stolt af?

Når Dell ikke leverer en ordentlig kundeoplevelse. Vi er til for kunderne, og det er ikke i orden, hvis kunderne ikke er fuldt ud tilfredse.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Michael Dell har betydet meget for it-verdenen og også mig personligt. Jeg er imponeret over, at han i så ung en alder startede en virksomhed, der på rekordtid blev succesfuld - samtidig med, at han har bevaret en ydmydighed i forhold til sine omgivelser og en konstant nysgerrighed overfor ny teknologi. Derudover har han haft mod og forudsynethed til løbende at transformere Dell.
Dell er nu blevet en global virksomhed med 110.000 ansatte, men det var nu også hyggeligt, når Michael i "gamle" dage, tog sin far med til business reviews i Europa

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Jeg ville nok være det samme sted - er godt tilfreds med branchen og Dell. Jeg har i min ungdom testet andre veje af på grund af min interesse for det maritime. Forestillede mig, at jeg skulle være Jacques Cousteau og læste derfor biologi i 2,5 år på Københavns Universitet. Det var i 70'erne, hvor biologi var det nye sort. Biologi-studiet havde dog lidt for løse rammer for mit temperament. 80'erne kom, og det blev ok at ville skabe en karriere. Skiftede derfor til CBS, som viste sig at være det rigtige for mig.

Hvad laver du om ti år?

Håber først og fremmest at holde mig frisk. Hvis det er tilfældet, vil jeg lave noget anden end i dag - og det inkluderer ikke et fuldtidsjob, da der om ti år skal være en anden balance mellem arbejde og fritid. Jeg kunne evt. gøre en forskel i en organisation, hvor man kunne bruge lidt af min forretningsforståelse.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Måske ville jeg sejle hele dagen lang og være udendørs. Men med det sagt, har det aldrig været lønnen, der bærer motivationen for mig - så jeg ville nok lave det samme.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

En it-virksomhed skal blive ved med at fornye sig selv. Hvis det ikke sker, dør virksomheden. For at kunne fornye sig skal man bevare den samme letbenethed, som kendetegner en start-up virkomhed. Ellers bliver man en supertanker, der ikke kan skifte kurs hurtigt.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville gøre Danmark til et land, som det er attraktivt at investere og skabe arbejdspladser i. Derudover mener jeg, at man bør investere i små danske it start-ups, der kan gøre en stor forskel for Danmarks økonomi fremover. Vi har også langt igen i forhold til at effektivisere velfærdsstaten via it.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg har altid været god til at prioritere. Jeg lærte allerede i skolen, at man godt kan sove, selvom man ikke har lavet alle sine lektier. Det er umuligt at nå det hele. Det skal man ikke have dårlig samvittighed over.

Hvordan kobler du af?

Ved at kigge ud over vandet og tælle bølger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere