Artikel top billede

Fujitsu: SKI mangler indsigt i den virkelige verden

HP står ikke alene med sin frustration over udbudsbetingelserne i ny kommunal pc-indkøbsaftale.

Det var ikke uden betænkeligheder, at Fujitsu i Danmark afleverede sit tilbud på leverancen af pc'er på en ny treårig kommunal indkøbsaftale under SKI.

Ligesom konkurrenterne hos HP, er Fujitsu nemlig ikke udelt tilfreds med udbudsbetingelserne, som betyder, at priserne på den nye aftale løbende skal reguleres efter Danmarks Statistiks "Nettoprisindeks for databehandlingsudstyr".

Indekset beregnes på grundlag af den samlede prisudvikling for computere, pc'er og GPS-udstyr på både consumer- og erhvervsmarkedet. Og ligesom HP frygter Fujitsu, at komme i en situation, hvor prisfald på for eksempel consumerprodukter kan tvinge den producent, der vinder udbuddet, til at levere kommunale computere til en urealistisk lav pris.

Læs også:
Kommunalt prisdiktat får HP til at droppe pc-aftale

HP-boykot ryster ikke SKI

Men hvor HP endte med helt at droppe sin deltagelse i væddeløbet om den nye indkøbsaftale, har Fujitsu valgt at se stort på den indbyggede risiko, fortæller salgsdirektør Peter Koch.

"Vi har sammen med vores bagland vurderet, at vi godt kan leve med SKIs prisindeksering. Men vi er generelt ikke begejstrede for de der prisindekser - især ikke når de beregnes på grundlag af prisudviklingen for consumerprodukter," siger Peter Koch.

"Hvis eksempelvis en række store producenter fra centralt hold beslutter at sælge ud af deres lagre, så falder indekset. Og det får så indflydelse på de priser, vi skal sælge vores B2B-produkter til den offentlige kunde. Det er betænkeligt," siger Peter Koch.

Han fortæller, at alle interesserede tilbudsgivere på SKI's aktuelle pc-aftale har undret sig over hvorfor SKI bruger et meget generelt indeks som grundlag for en prisregulering på en meget snæver indkøbsaftale. Men Peter Koch har også en forklaring på miseren.

"Det handler om den professionalisme, som SKI har lagt for dagen. De mangler efter min mening lidt dybde og indsigt i, hvordan verden er skruet sammen. Hvis man bruger et generelt indeks og lader det styre priserne på et smalt udsnit af markedet, må man stille spørgsmål ved kompetencerne hos de konsulenter, der sidder og arbejder med det her," siger Peter Koch.

Flere producenter har undervejs i udbudsforløbet stillet spørgsmålstegn ved SKIs fremgangsmåde, men det har ikke fået SKI til at ændre på vilkårene.

"Man kunne håbe, at SKI ville lave udbuddet om. Det ville være bedre, at vi slås på et reelt grundlag, end at vi kæmper om ordrerne på til tider vanvittige minimumskrav," lyder salutten fra Fujitsu-direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere