Artikel top billede

Tech lægger milliard kontant for del af Brightstar

Fem år efter, at Tech Data stiftede et joint venture med den amerikanske distributionsgigant Brightstar, overtager Tech Data Brightstars andel af det fælles selskab.

I 2007 havde mobildistributøren Dangaard Telecom ikke længere det europæiske marked for mobiltelefoner temmelig meget for sig selv.

Dengang blomstrede markedet for mobility og trådløse apparater i Europa, og det skulle selvfølgelig udnyttes. 

Udfordringen kom dengang fra Tech Data, som stiftede et joint venture med en anden amerikansk distributionskæmpe, Brightstar.

Tiderne er skiftet

Nu er tiderne skiftet, og Tech overtager hele det tidligere fælles selskab, såfremt konkurrencemyndighederne godkender handelen, hvilket ventes at ske i Tech Datas tredje kvartal af regnskabsåret 2013.

Det, Tech Data overtager, er Brightstar Corporations 50 procents ejerskab af det fælles firma Brightstar Europe Limited, som er en "pan-europæisk distributør og leverandør af integrerede supply chain-løsninger til markedet for mobility".

Vi ringede til Tech Data Danmark for at få en kommentar og fik fat i økonomichef Carsten Schiøtz. Han siger:

"Jeg er ret sikker på, at vi vil kunne mærke, at vi overtager Brightstars del af den forretning, men det er for tidligt at sige, hvordan det vil kunne mærkes. Der vil nok komme en god fokus på den del af forretningen."

En milliard i kontanter

Aftalen betyder, at Tech Data betaler Brightstar i omegnen af 166 millioner dollars svarende til lige godt en milliard kroner i kontanter. Derudover betaler Tech også alle de penge, som Brightstar i tiden siden 2007 har lånt til det fælles joint venture. Den del af aftalen betyder, at Tech reducerer egenkapitalen i det europæiske tidligere joint venture med i omegnen af 680 millioner kroner.

I en pressemeddelelse udtaler Tech Data-koncernens øverste chef Robert M. Dutkowsky:

"Vores europæiske mobility-forretning er et nøgleelement i vores strategi med at udvikle os i retning af nicheområder med høj vækst og bedre indtjening. Hvad der begyndte i det små med Brightstar i 2007 er nu vokset til en veletableret mobility markedsleder med en omsætning på knap 11 milliarder kroner i vores seneste regnskabsår."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere