Artikel top billede

Tech lægger milliard kontant for del af Brightstar

Fem år efter, at Tech Data stiftede et joint venture med den amerikanske distributionsgigant Brightstar, overtager Tech Data Brightstars andel af det fælles selskab.

I 2007 havde mobildistributøren Dangaard Telecom ikke længere det europæiske marked for mobiltelefoner temmelig meget for sig selv.

Dengang blomstrede markedet for mobility og trådløse apparater i Europa, og det skulle selvfølgelig udnyttes. 

Udfordringen kom dengang fra Tech Data, som stiftede et joint venture med en anden amerikansk distributionskæmpe, Brightstar.

Tiderne er skiftet

Nu er tiderne skiftet, og Tech overtager hele det tidligere fælles selskab, såfremt konkurrencemyndighederne godkender handelen, hvilket ventes at ske i Tech Datas tredje kvartal af regnskabsåret 2013.

Det, Tech Data overtager, er Brightstar Corporations 50 procents ejerskab af det fælles firma Brightstar Europe Limited, som er en "pan-europæisk distributør og leverandør af integrerede supply chain-løsninger til markedet for mobility".

Vi ringede til Tech Data Danmark for at få en kommentar og fik fat i økonomichef Carsten Schiøtz. Han siger:

"Jeg er ret sikker på, at vi vil kunne mærke, at vi overtager Brightstars del af den forretning, men det er for tidligt at sige, hvordan det vil kunne mærkes. Der vil nok komme en god fokus på den del af forretningen."

En milliard i kontanter

Aftalen betyder, at Tech Data betaler Brightstar i omegnen af 166 millioner dollars svarende til lige godt en milliard kroner i kontanter. Derudover betaler Tech også alle de penge, som Brightstar i tiden siden 2007 har lånt til det fælles joint venture. Den del af aftalen betyder, at Tech reducerer egenkapitalen i det europæiske tidligere joint venture med i omegnen af 680 millioner kroner.

I en pressemeddelelse udtaler Tech Data-koncernens øverste chef Robert M. Dutkowsky:

"Vores europæiske mobility-forretning er et nøgleelement i vores strategi med at udvikle os i retning af nicheområder med høj vækst og bedre indtjening. Hvad der begyndte i det små med Brightstar i 2007 er nu vokset til en veletableret mobility markedsleder med en omsætning på knap 11 milliarder kroner i vores seneste regnskabsår."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere