Artikel top billede

Sociale medier: Her er brølerne, du skal undgå

Flere og flere virksomheder tænker i dag sociale medier ind i forretningen. Men nogle gange skal man måske bare lade nye tiltag passere. Mange har i hvert fald ikke fået fuldt udbytte. Læs og lær, hvordan du ikke skal gøre.

"Alle de andre gør det!"

Alle børn har på et tidspunkt forsøgt sig med den forklaring. Men ligesom vi ikke accepterer den fra de yngste, anser Andreas Johannsen det ikke som en acceptabel begrundelse, når virksomhederne falder for tidens trend - Vi taler om sociale medier.

Og det er noget Andreas Johannsen ved noget om. Han er chief relationship officer i den digitale entreprenørvirksomhed Klean og har specialiseret sig i netop sociale medier og strategisk webkommunikation.  

Han fortæller, at en af de typiske fejl, virksomheder begår, når de går online på de sociale medier, er, at de ikke rigtig ved, hvad de vil med deres tilstedeværelse i dette offentlige forum. Det resulterer i Facebook-sider og LinkedIn-grupper, der sjældent eller aldrig opdateres.

"Man skal ikke springe med på den her hype-vogn, fordi det er oppe i medierne, er interessant og moderne, eller fordi alle andre gør det. Det er en kæmpe fejltagelse. Man skal gøre det, fordi det giver forretningsmæssig værdi," påpeger Andreas Johannsen.

For at undgå faldgruben foreslår Andreas Johannsen, at du starter med at identificere din virksomheds største problemer, og så spørger dig selv, hvorvidt tilstedeværelsen på et socialt medie kan afhjælpe dem.

"Det er ikke et forretningsmæssigt problem, at man ikke kan finde ud af at sætte en Facebook-side op. Det skaber ikke nogen værdi for forretningen, at man knækker den nød. Men at man knækker nødden, at man har verdens bedste produkt, som ingen kender, det løser en forretningsmæssig problemstilling," siger han.

En anden udbredt fejltagelse, der fører til sociale platforme med lav aktivitet, er ifølge Andreas Johannsen, at mange virksomheder opfatter de sociale medie-tiltag som almindelig kommunikation eller markedsføring og dermed overser det essentielle.

"De fleste virksomheder er vant til at udsende et færdigt produkt (såsom en pressemeddelelse, red.), når de har noget at kommunikere. Det er ligesom det," siger Andreas Johannsen og fortsætter:

"Det går ikke på de sociale medier. Det er ikke business as usual. Det er relationer, og der er to sider i en relation. Der er dig og mig i en relation. Det betyder, at jeg ikke kan tale uden at lytte - uden at være til stede."

Skal du have gevinst af din investering i sociale medier, skal du altså have et veldefineret mål, være til stede og bruge tid på at interagere med dine medlemmer, eller hvad personerne i din kontaktflade nu kaldes på det specifikke medie, du benytter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere