Artikel top billede

Ny licensmodel for Dynamics AX bekymrer ikke Bredana

Flere kunder får nu mulighed for at købe AX-licenser direkte fra Microsoft, hvormed forhandlerne går glip af licensindtægter.

Microsoft ændrer salgsmodellen for Dynamics AX-licenser til kunder, som har indgået en såkaldt "enterprise agreement" (EA) med Microsoft. De kunder vil fra 1. september kunne købe deres licenser direkte hos Microsoft, hvilket bekymrer flere forhandlere - bare ikke Bredana Systemudvikling.

"Jeg tror ikke, den nye licensmodel kommer til at betyde det helt vilde. I forhold til at kunderne købte til fuld pris på den almindelige prisliste, så jo, så betyder det selvfølgelig noget. Men det er sjældent, det sker. Kunderne har i forvejen haft forskellige rabatmuligheder hos Microsoft," fortæller Carsten Slot, der er regionsdirektør i Bredana Systemudvikling.

I forhold til den eksisterende prisliste risikerer de forhandlere, der betjener de pågældende kunder, at miste indtægter på op til 60 procent af den hidtidige licenspris. Helt så enkelt kan det dog ikke gøres op, hvis vi spørger Carsten Slot.

"Især på de store projekter, som det her drejer sig om, gives der i forvejen oftest rabat på licensen, så den nye licensform er ikke markant billigere. Og jeg tror derfor heller ikke, at den kommer til at påvirke hverken cost- eller salgsprisen ret meget, selvom flere forhandlere har været bekymrede for det," siger han.

Alligevel er han ikke helt bekymringsfri.

"Den bekymring, jeg kan have, er, hvad Microsoft ellers kan finde på. Selvom det påvirker vores salgsmåde, er det bare noget Microsoft selv beslutter at lave om på. Nu betyder det ikke så pokkers meget lige her, men hvad kan de så mere finde på? Kan de finde på noget, der er værre? Det kan man måske være bekymret for."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere