Artikel top billede

Butikschef fyret: Byttede toner for gratis fitness

Drama i Vendsyssel: Butikschef bortvist efter at have solgt billig toner til gengæld for gratis fitnesstræning.

To forretningsdrivende i Vendsyssel indgik en noget særlig aftale, da de blev enige om at bytte billig printertoner for gratis fitnesstræning.

Men i stedet for six-pack og store biceps fik butiksbestyreren, der byttede sig til gratis træning, en fyreseddel, så snart butiksejeren fik kendskab til aftalevilkårene. Det skriver nordjyske.dk

Indehaveren af fitnesscenteret havde tidligere ejet den pågældende forretning og henviste derfor en del kunder, som troede, at han stadig havde noget med butikken at gøre. Og netop den type kunder, der henviste andre kunder, var det vane at belønne med rabatter i butikken. Når den nuværende butiksindehaver alligevel valgte at bortvise butiksbestyreren, skyldtes det kravet om modydelse i fitness-toner-aftalen.

Butiksindehaveren betragtede det som et alvorligt tillidsbrud, at butiksbestyreren havde brugt forretningens omdømme og varer til at indgå en aftale for personlig vinding.

Butiksbestyreren mente imidlertid ikke, at tillidsbruddet var så alvorligt, at det berettigede en bortvisning. Han lagde derfor sag an og krævede 183.000 kroner for blandt andet seks måneders løn og et manglende ansættelsesbevis.

Retten i Hjørring afviste sagen om uberettiget bortvisning og satte erstatningen for det manglende ansættelsesbevis til 12.500 kroner. Også Vestre Landsret fandt bortvisningen berettiget, og landsretten har derfor stadfæstet dommen fra Hjørring.

Den bortviste bestyrer har siden startet sin egen forretning, som efter sigende skulle gå godt. Hans tidligere chef er derimod under konkurs med den forretning, hvorfra bestyreren byttede den omstridte toner til gratis timer i fitnesscenteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere