Artikel top billede

Sociale medier: Det vigtige er det sociale

Du får først udbytte af de sociale medier, når du bruger dem til at tale med folk. Det mener Niklas Stephenson fra Firmafon, som har været på de sociale platforme siden virksomhedens spæde start.

Hvordan skal vi forstå de sociale medier? Og hvad kan vi bruge dem til? Det er nogle af de spørgsmål, CRN forsøger at få besvaret her henover sommeren.

I den forbindelse har vi talt med Niklas Stephenson fra Firmafon, som er særdeles aktiv på blandt andet Twitter. Niklas Stephenson er ifølge ham selv og direktør Peter Engelbrecht nok virksomhedens mest aktive sociale mediebruger, og han har da også gjort sig helt klart, hvad det er de sociale medier kan og skal bruges til.

"Hvis du tager ordet 'medie' væk, så vi taler om 'social', så er det bare et spørgsmål om samtale. De sociale medier er altså platforme for samtale."

Så enkelt forklarer han det.

Etymologisk korrekt skal det siges, at ordet "social" stammer fra latin og karakteriserer, det at levende organismer - særligt mennesker - interagerer med hinanden. Da vi typisk interagerer ved at kommunikere med hinanden, er Niklas Stephensons forklaring af sociale mediers formål umiddelbart let at acceptere og handle efter.

Alligevel har Niklas Stephenson oplevet, at virksomheder har misforstået de sociale mediers kommunikationsmuligheder.

"En samtale er ikke en virksomhed, der sender tweets ud, om hvor og hvornår det nye nyhedsbrev er tilgængeligt. Det er ikke en samtale. Det er envejskommunikation," siger Niklas Stephenson og uddyber:

"Jeg synes, det er misforstået, når en virksomhed kører sociale medier ved bare at sende links og tilbud ud til sine 100.000 followers. Der hvor det virkelig giver mening, er når en virksomhed sætter sig ned og begynder at kommunikere med sine kunder. Og det er lige netop det, de sociale medier kan."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.