EG: Microsofts direkte-salg er alligevel ikke så slemt

ERP-forhandleren EG modtog nyheden om, at Microsoft vil sælge Dynamics AX direkte, med skepsis. Men forhandleren prøver at bevare optimismen.

Microsofts enterprise agreements (EA) har tidligere været forbeholdt CRM-systemer, men fra 1. september vil kunder med EA også kunne købe licenser til Dynamics AX direkte hos Microsoft.

"For en stor Microsoft-partner som EG, der primært er målrettet enterprise-markedet, er den nye aftaleform på papiret en forringelse, fordi det betyder, at vi som partner får en mindre andel af licensindtægterne," fortæller Steffen Meyer, som er salgsdirektør i EG.

"Men jeg tror faktisk, at det på sigt kan skabe nogle muligheder, idet enterprise-kunderne får lettere ved at købe AX, som sagtens kan konkurrere med produkter fra SAP, IFS og Lawson. Microsofts nye salgsmodel er et spørgsmål om at vinde markedsandele - ikke fra Microsoft-partnere, men fra andre ERP-udbydere," fortsætter han.

På sommerens partnerkonference i Toronto afslørede Microsoft, at mere end halvdelen af virksomhedens CRM-aftaler på verdensplan handles på EA.

"Så det er klart, at Microsoft ikke kan sidde og se til, at den her aftaleform kun bliver benyttet til CRM. De har selvfølgelig interesse i at sælge flere Microsoft-produkter til de samme kunder på de samme aftaler," siger Steffen Meyer fra EG.

Ved at lade kunder med EA handle AX-licenser inden for samme aftale, forsøger Microsofts at gøre det fordelagtigt for kunderne at holde sig til Microsoft-produkter, så de ikke køber deres ERP-løsninger hos selskabets konkurrenter.

"Såfremt Microsoft formår at sælge AX til flere kunder med den nye aftaleform, kan det på mellemlang og lang sigt blive et tiltag, der kan give os nogle fordele," fortæller Steffen Meyer.

Salgsdirektøren i EG beretter desuden, at det er den aftaleform, flere topkunder efterspørger. For dem er det typisk forbundet med simplere drift og nogle gode rabatter at investere i it-systemer fra samme producent. Så hos EG ser ledelsen positivt på den nye salgsmodel for Dynamics AX-licenser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.