Artikel top billede

Thulin: Jeg er i bund og grund distributørmand

Den nye direktør for EET Danmark brænder for salgsudvikling og coaching

Da Mikael Thulin i går tiltrådte som ny direktør i EET Danmark, var det den ene veteran, der afløste den anden. Den afgående direktør Tinna Pichard har været i branchen i 23 år. Selv har Mikael Thulin 25 på bagen indenfor it-distribution.

Thulin understreger at jobbet som direktør for EET, er som at vende hjem.

Det er heller ikke mere end godt ti måneder siden han forlod EET for at tage et job, som ansvarlig for at opbygge B&Os alternative salgskanaler. Han indrømmer, at han var i tvivl, da EET tilbød ham jobbet som direktør i Danmark

"Jeg befandt mig rigtig godt hos B&O. Og hvis jeg skal være ærlig, så havde jeg ikke sagt ja til sådan et jobtilbud, hvis det ikke var fordi, det var fra EET," siger Mikael Thulin.

Han understreger da også, at det er med respekt han går ind til sit nye job hos EET.

"Jeg kender virksomheden rimelig godt og går til opgaven med stor ydmyghed. Der skal ikke laves dramatiske ændringer, men måske justeres og fintunes lidt her og der. Og jeg skal da også vente lidt og få et overblik, før jeg kommer med mine ideer," siger han.

Mikael Thulin kommer samtidig ind på, hvad der fik ham til at forlade jobbet hos B&O.

"Det var et mere selvstændigt job hos B&O, og som udgangspunkt havde jeg ikke noget team, selv om det var planen, at der skulle etableres et på sigt. Men jeg kan godt lide at have med mennesker at gøre. Det er salgsudvikling og coaching, som er det jeg brænder for," siger han.

Og for Mikael Thulin er en it-distributør, som EET også det sted han gerne vil være.

"I bund og grund er jeg en it-distributionsmand.  Jeg startede tilbage i 1986 i Esselte Datasoft," fortæller Mikael Thulin.

Esselte Datasoft, der siden blev til Scribona var første stop i distributionsbranchen. Fra 1991 blev Mikael Thulin sat til at bygge den norske virksomhed Multiline op i Danmark. Her var Mikael Thulin indtil virksomheden blev solgt til Santech Micro Group i 1997.

"Så for omkring 10 år  siden startede jeg selv distributøren Novendo op.  Det var en distributør, som i starten fokuserede på digitale billeder og videoredigering. Sidenhen slog jeg mig sammen med en anden virksomhed, hvorefter vi også fik fokus på mobility og tilbehør til bærbare og navigationsmarkedet," fortæller Thulin.

Det var Novendo, der fik Mikael Thulin til EET. I 2009 købte EET nemlig Novendo. I den forbindelse indgik EET en tre-årig konsulentaftale med Michael Thulin om at han skulle udvikle retail-salget hos distributøren.

Da Mikael Thulins aftale med EET stoppede, fik Mikael Thulin tilbuddet om at hjælpe B&O med at bygge en alternativ salgskanal op udenfor deres egne brand-butikker. Den stilling beholdt Thulin i 10 måneder - så ringede EET.

"Hvis det havde været enhver anden virksomhed, så tror jeg ville have sagt nej. Men i de 24 timer jeg havde til at vælge, var det mavefornemmelsen, der gjorde udslaget. Og jeg følte mig også straks hjemme, da jeg trådte ind her igen," konstaterer Mikael Thulin.

Læs mere:
Derfor bliver han ny direktør for EET Danmark
Tinna Pichard stopper som EET-direktør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere