Artikel top billede

Thulin: Jeg er i bund og grund distributørmand

Den nye direktør for EET Danmark brænder for salgsudvikling og coaching

Da Mikael Thulin i går tiltrådte som ny direktør i EET Danmark, var det den ene veteran, der afløste den anden. Den afgående direktør Tinna Pichard har været i branchen i 23 år. Selv har Mikael Thulin 25 på bagen indenfor it-distribution.

Thulin understreger at jobbet som direktør for EET, er som at vende hjem.

Det er heller ikke mere end godt ti måneder siden han forlod EET for at tage et job, som ansvarlig for at opbygge B&Os alternative salgskanaler. Han indrømmer, at han var i tvivl, da EET tilbød ham jobbet som direktør i Danmark

"Jeg befandt mig rigtig godt hos B&O. Og hvis jeg skal være ærlig, så havde jeg ikke sagt ja til sådan et jobtilbud, hvis det ikke var fordi, det var fra EET," siger Mikael Thulin.

Han understreger da også, at det er med respekt han går ind til sit nye job hos EET.

"Jeg kender virksomheden rimelig godt og går til opgaven med stor ydmyghed. Der skal ikke laves dramatiske ændringer, men måske justeres og fintunes lidt her og der. Og jeg skal da også vente lidt og få et overblik, før jeg kommer med mine ideer," siger han.

Mikael Thulin kommer samtidig ind på, hvad der fik ham til at forlade jobbet hos B&O.

"Det var et mere selvstændigt job hos B&O, og som udgangspunkt havde jeg ikke noget team, selv om det var planen, at der skulle etableres et på sigt. Men jeg kan godt lide at have med mennesker at gøre. Det er salgsudvikling og coaching, som er det jeg brænder for," siger han.

Og for Mikael Thulin er en it-distributør, som EET også det sted han gerne vil være.

"I bund og grund er jeg en it-distributionsmand.  Jeg startede tilbage i 1986 i Esselte Datasoft," fortæller Mikael Thulin.

Esselte Datasoft, der siden blev til Scribona var første stop i distributionsbranchen. Fra 1991 blev Mikael Thulin sat til at bygge den norske virksomhed Multiline op i Danmark. Her var Mikael Thulin indtil virksomheden blev solgt til Santech Micro Group i 1997.

"Så for omkring 10 år  siden startede jeg selv distributøren Novendo op.  Det var en distributør, som i starten fokuserede på digitale billeder og videoredigering. Sidenhen slog jeg mig sammen med en anden virksomhed, hvorefter vi også fik fokus på mobility og tilbehør til bærbare og navigationsmarkedet," fortæller Thulin.

Det var Novendo, der fik Mikael Thulin til EET. I 2009 købte EET nemlig Novendo. I den forbindelse indgik EET en tre-årig konsulentaftale med Michael Thulin om at han skulle udvikle retail-salget hos distributøren.

Da Mikael Thulins aftale med EET stoppede, fik Mikael Thulin tilbuddet om at hjælpe B&O med at bygge en alternativ salgskanal op udenfor deres egne brand-butikker. Den stilling beholdt Thulin i 10 måneder - så ringede EET.

"Hvis det havde været enhver anden virksomhed, så tror jeg ville have sagt nej. Men i de 24 timer jeg havde til at vælge, var det mavefornemmelsen, der gjorde udslaget. Og jeg følte mig også straks hjemme, da jeg trådte ind her igen," konstaterer Mikael Thulin.

Læs mere:
Derfor bliver han ny direktør for EET Danmark
Tinna Pichard stopper som EET-direktør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere