Artikel top billede

Elbek & Vejrup køber op igen. Her står Niels Elbek (med briller) sammen med sin medstifter Lars Vejrup.

Elbek & Vejrup overtager amerikansk Navision-kæmpe

ERP-forhandleren Elbek & Vejrup udvider på Sjælland og overtager 70 procent af NAV-omsætningen i Tectura.

Tectura, der i sin tid blev skabt herhjemme på opkøb af blandt andet Aston, har solgt størstedelen af sin NAV-omsætning til østjyske Elbek & Vejrup.

"De kunder og aktiviteter, vi har købt, er fortrinsvis baseret på Sjælland, og der vil vi rigtig gerne have vækst," siger Niels Elbek, administrerende direktør, Elbek & Vejrup.

Han siger videre, at Elbek & Vejrup har købt 95 procent af NAV-forretningen, hvis der ses på antal kunder og 70 procent af omsætningen.

Fælles kundebase

Overtagelsen giver Elbek & Vejrup mulighed for at servicere den fælles kundebase på Sjælland og være brohoved for fortsat vækst og konsolidering. Dermed opfyldes virksomhedens strategiske målsætninger om at øge tilstedeværelsen på det sjællandske marked.

"En tredjedel af vores omsætning ligger allerede på Sjælland, men vi har kun 10 ansatte derovre," siger Elbek, som vurderer, at der fremover minimum skal være 20-25 medarbejdere på Sjælland.

"Hvis der er færre, så smuldrer kontoret en gang imellem forstået på den måde, at et vist antal ansatte er nødvendigt, for at der er kolleger nok til, at der er rart at være."

Derudover er Elbek & Vejrup ifølge Niels Elbek en af Danmarks tre største NAV-forhandlere og med det største marked for NAV-løsninger på Sjælland, "er det klart, at vi skal være mere tilstede på Sjælland," lyder det.

Elbek & Vejrup opnår også en forbedring af sit sortiment gennem overtagelsen, idet Tecturas løsninger og know-how supplerer virksomhedens nuværende løsninger. Det bredere sortiment vil sætte virksomheden i stand til dels at servicere nuværende kunder bedre, dels styrke virksomheden i konkurrencen om nye ordrer, fordi man nu kan tilbyde komplette løsninger inklusiv rådgivning med udgangspunkt i både Århus og København.

Femte opkøb på otte år

Overtagelsen er Elbek & Vejrups femte opkøb og/eller sammenlægning på otte år, og ifølge direktøren fortsætter opkøbene. Senest købte selskabet sig i juli ind i en C5-forhandler fra Horsens.

De Tectura-medarbejdere, der har relation til Microsoft Dynamics NAV-aktiviteter, flytter 800 meter længere hen ad vejen og ind i Elbek & Vejrups repræsentation i Brøndby, så der fremover er en samlet forretningsenhed i Brøndby.

Tecturas afdeling i Vejle flyttes til Elbek & Vejrups hovedsæde i Århus. Tecturas øvrige forretning baseret på Microsoft Dynamics AX og Microsoft Dynamics NAV fortsætter i Danmark.

I regnskabsåret 2010/11 realiserede Elbek & Vejrup-koncernen en omsætning og et resultat før skat på henholdsvis 171 millioner kroner og 2,8 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.