Artikel top billede

Svendborg-forhandler ti-dobler overskud

Negativ egenkapital er væk om tre år, lyder det fra indehaveren af Kortermann-IT.

Kortermann-IT har på et år mere end ti-doblet sit overskud. 

I 2010 lød overskuddet beskedne 7.564 kroner. 2011-tallene viser, at forhandleren med base i Svendborg kommer ud med et lille overskud på knap 85.000 kroner.

Indehaveren af Kortermann-IT, Henrik Sørensen, mener, at det går den rigtige vej.

"Vi har været inde og kigge på vores omkostninger, og så har vi valgt at fokusere på de områder, som vi selv føler, at vi er dygtige til," siger han og fremhæver infrastruktur og netværk som to af områderne.

Ifølge Henrik Sørensen har det betydet, at Kortermann-IT nu er begyndt at tjene penge, og han forventer, at overskuddet fra 2011 som minimum bliver fordoblet i 2012.

Positiv egenkapital om tre år

Selvom det går den rigtige vej for Kortermann-IT, er likviditeten stadigvæk presset. 

Henrik Sørensens virksomhed har desuden fået revisor-røffel på grund af uenighed om værdien af  et af forhandlerens datterselskab Kortemann-Hosting, som Revisoren vurderer til at være knap 300.000 kroner mindre værd. 

Svendborg-forhandleren kæmper altså med at få vendt en negativ egenkapital på omkring en million kroner, men Henrik Sørensen ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.

"Når man har en god bank, og den tror på det, vi laver - og vi kan bevise over for den, at det er rentabelt, så er der ikke de store spørgsmål til det, og vi har en plan for de næste år for, hvordan vi henter den hjem igen," fortæller han.

Han forventer, at der går tre år, før hullet er lukket, og så skal Kortermann-IT til at tjene penge.

"Vi har brugt de første fem år på at bygge op, og så de næste tre år på at flade ud, og så må vi se, hvad der sker derefter."

Ekstra ansat tjener sig hurtigt hjem 

Med en stor negativ egenkapital kan det virke besynderligt, at Kortermann-IT sidste år udvidede personalet med en enkelt medarbejder, da forhandleren ansatte en koordinator til være med til at styre virksomhedens opgaveløsninger.

Det har dog været nødvendigt, forklarer Henrik Sørensen.

"Det er vores helt klare opfattelse, at ved at få mere styring og mere koordinering på de opgaver inde i huset, tjener den medarbejder sig hurtigt hjem igen," siger han.

Sidste år var forhandleren bagud i forhold til budgettet. I år holder Kortermann-IT budgettet efter første halvår, og Henrik Sørensen håber, at tendensen fortsætter resten af året ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
TDC Group nedlægger jobbet som CIO: “Vi har valgt at fremtidssikre det organisatoriske split ved at flytte rollen”
Der kommer ikke en afløser på posten som CIO for TDC Group efter Antonietta Mastroianni tidligere på året forlod den danske telegigant.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.