Artikel top billede

HTC i dyb nedtur: Ikke længere største Android-producent

Nedturen fortsætter for den tidligere Android-konge HTC, der ikke længere er verdens største Android-producent.

Læs også: Her er dommen over HTC's top-smartphone: One X

HTC sadler om: Slut med mange modeller

Gode anmeldelser af HTC's seneste våben på smartphone-markedet, One X-smartphonen, har ikke været nok til at stoppe den tidligere Androidkonges fald fra tinderne.

De seneste regnskabstal for årets andet kvartal viser et fald i salget på 27 procent, og selskabet forventer et fortsat fald i omsætningen i tredje kvartal til lidt over 3 milliarder dollars.

Ifølge Financial Times er det omkring halvdelen af, hvad selskabet skovlede ind i samme kvartal sidste år, hvor indtjeningen toppede.

Nedtur efter nedtur

Hermed fortsætter derouten for den taiwanske producent med uformindsket styrke.

En deroute, der i første kvartal bød på et fald i omsætningen på 35 procent i forhold til året før og en nedgang på 70 procent i indtjeningen.

Ifølge Sydbanks teleanalytiker Morten Imsgard er et af HTC's hovedproblemer den manglende evne til at differentiere sig fra de andre smartphone-producenter, der ligeledes satser på Android, og som har et stærkere brand.

"HTC opererer i et felt af stærke Android-konkurrenter. Mit indtryk er, at HTC er ikke dygtig nok til at brande sig i forhold til konkurrenter, som også er kendt for andre former for forbrugerelektronik som Samsung og Sony," siger Morten Imsgard.

Klemt mellem to spillere

Han tilføjer, at især Samsungs suveræne fremstød har gjort tilværelsen hård for HTC, der tilsyneladende har svært ved at finde ud af, hvilket ben virksomheden skal stå på.

"Når HTC ikke har et stærkt brand, kan selskabet enten positionere sig med en enestående telefon eller en lavere pris. Mit indtryk er, at HTC er lidt klemt mellem Samsung og de lidt billigere producenter som kinesiske Huawei," fortæller Morten Imsgard.

Med de store blødninger hos producenter som HTC og Nokia synes smartphonemarkedet at gå mere og mere i retning af et duopol på verdensplan domineret af Apple og Samsung.

At det går i den retning er Morten Imsgard delvist enig i.

"Forbrugerne burde ønske et udvalg, der er større end to producenter, men spørgsmålet er, om der er plads til flere store producenter af Android-telefoner. Nu, hvor Samsung er kommet så langt foran, kan det være en lang, sej kamp at overbevise forbrugerne om at skifte tilbage fra en Samsung til en HTC," fortæller Morten Imsgard.

Stoppet i USA

Et andet bump på vejen for HTC kom i maj, da det tilsyneladende lykkedes Apple at bremse HTC's fremstød i USA.

I maj blev flere forsendelser af One X-telefonen såvel som Evo 4G LTE-mærket nemlig tilbageholdt af de amerikanske toldmyndigheder, da Apple mener, at indholdet af de forsendelser krænker et Apple-patent.

Der er dog enkelte lyspunkter i mørket for HTC.

I Kina har den taiwanske producent fordoblet sin markedsandel til seks procent siden begyndelsen af året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.