Artikel top billede

HP annoncerer tab på 53 milliarder kroner

Hewlett-Packard taber milliarder især på tidligere afskrivninger, men selskabets pc- og serverforretning var også svag i tredje kvartal, og HP nedjusterer sine forventninger.

I går offentliggjorde HP sit regnskab for regnskabsårets tredje kvartal, og det var ikke opmuntrende læsning. Dels havde virksomheden et tab i perioden på godt 53 milliarder kroner, dels er der så lidt gang i hjulene, at forventningerne til året som helhed nedjusteres.

Vi skrev i november sidste år om HP's fjerde kvartal, hvor Meg Whitman netop var blevet koncernchef. Dengang styrtdykkede indtjeningen også.

Tidligere i denne måned fortalte HP, at selskabet ville notere sig en nedskrivning af 'goodwill' i forhold til sin services-division på næsten 50 milliarder kroner. Goodwill referer til ikke så håndgribelige størrelser som eksempelvis værdien af et varemærke, der vurderes, når man regner en virksomheds totale værdi ud. Her har HP's 84 milliarder kroner store overtagelse af servicevirksomheden EDS mødt vidtstrakt kritik for at være for kostbar.

Tilbage med ni procent

Omsætningen i tredje kvartal faldt med fem procent sammenlignet med samme periode sidste år til knap 180 milliarder kroner.

Uden afskrivninger og andre enkeltstående omkostninger ville overskuddet i tredje kvartal have været 12 milliarder kroner svarende til en tilbagegang på ni procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Koncernen noterede sig tilbagegang over stort set hele linjen. PSG, Personal Systems Group tilbage med 10 procent, Imaging and Printing Group tilbage med tre procent, services tilbage med tre procent og endelig gik også salget af Enterprise servers, netværk og storage tilbage med fire procent, hvor Business Critical Systems var hårdest ramt med en tilbagegang i omsætningen på 16 procent.

Salget af software gik derimod den anden vej. Omsætningen steg i kvartalet med 18 procent til næsten seks milliarder kroner ikke mindst på grund af sidste års overtagelse af Autonomy. Knap så godt var det, at salget af nye licenser, der ofte ses som en indikator for kundernes vilje (og købelyst) til at starte nye projekter, kun steg med to procent.

"Tag ikke fejl, vi er stadig i de tidlige faser af vores 'turnaround'," sagde HP's øverste chef Meg Whitman, der overtog stillingen, efter at Leo Apotheker blev fyret sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Fremadstormende belgisk Dynamics-selskab på indtog i Danmark: Overtager Bredana Solutions i andet stor-opkøb på blot tre måneder
Blot tre måneder efter købet af danske Optimate over det belgiske Dynamics-selskab 9altitudes nu også Bredana Solutions.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.