Artikel top billede

HP annoncerer tab på 53 milliarder kroner

Hewlett-Packard taber milliarder især på tidligere afskrivninger, men selskabets pc- og serverforretning var også svag i tredje kvartal, og HP nedjusterer sine forventninger.

I går offentliggjorde HP sit regnskab for regnskabsårets tredje kvartal, og det var ikke opmuntrende læsning. Dels havde virksomheden et tab i perioden på godt 53 milliarder kroner, dels er der så lidt gang i hjulene, at forventningerne til året som helhed nedjusteres.

Vi skrev i november sidste år om HP's fjerde kvartal, hvor Meg Whitman netop var blevet koncernchef. Dengang styrtdykkede indtjeningen også.

Tidligere i denne måned fortalte HP, at selskabet ville notere sig en nedskrivning af 'goodwill' i forhold til sin services-division på næsten 50 milliarder kroner. Goodwill referer til ikke så håndgribelige størrelser som eksempelvis værdien af et varemærke, der vurderes, når man regner en virksomheds totale værdi ud. Her har HP's 84 milliarder kroner store overtagelse af servicevirksomheden EDS mødt vidtstrakt kritik for at være for kostbar.

Tilbage med ni procent

Omsætningen i tredje kvartal faldt med fem procent sammenlignet med samme periode sidste år til knap 180 milliarder kroner.

Uden afskrivninger og andre enkeltstående omkostninger ville overskuddet i tredje kvartal have været 12 milliarder kroner svarende til en tilbagegang på ni procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Koncernen noterede sig tilbagegang over stort set hele linjen. PSG, Personal Systems Group tilbage med 10 procent, Imaging and Printing Group tilbage med tre procent, services tilbage med tre procent og endelig gik også salget af Enterprise servers, netværk og storage tilbage med fire procent, hvor Business Critical Systems var hårdest ramt med en tilbagegang i omsætningen på 16 procent.

Salget af software gik derimod den anden vej. Omsætningen steg i kvartalet med 18 procent til næsten seks milliarder kroner ikke mindst på grund af sidste års overtagelse af Autonomy. Knap så godt var det, at salget af nye licenser, der ofte ses som en indikator for kundernes vilje (og købelyst) til at starte nye projekter, kun steg med to procent.

"Tag ikke fejl, vi er stadig i de tidlige faser af vores 'turnaround'," sagde HP's øverste chef Meg Whitman, der overtog stillingen, efter at Leo Apotheker blev fyret sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere