Artikel top billede

Nordjysk CBC-forhandler: Flere butikker gavner os alle

Hvis en kæde som CBC skal slå igennem ude hos forbrugerne, kræver det, at den vokser, mener nordjysk forhandler.

CBC-kæden har en stor opgave i at få mange flere lokale butikker under sine vinger. Det kan betyde, at kæden er gøre op med, at der kun skal være en CBC-forhandler per postnummer.

Det mener i hvert fald Tommy Høj, der er indehaver af CBC-forhandleren Høj Data i den lille nordjyske by Sindal. 

"Hvis en kæde som CBC skal slå igennem ude hos forbrugerne, kræver det, at den vokser. Hvis der er 100 kilometer mellem hver butik, bliver slagstyrken for lille." siger han.

Vækst giver bedre indkøbspriser

Ifølge Tommy Høj vil det på længere sigt gavne både ham selv og hele den næsten 20 år gamle kæde, at få flere butikker med i kæden.

"Jeg får bedre priser, flere tilbud, og leverandørerne har mere fokus på mig, og hvis kæden vokser, vil de ting også blive forøget," siger Tommy Høj.

Sindal-forhandleren tror på, at mere volumen vil løfte hele kædens salg, fordi de blandt andet kan få lavere indkøbspriser.

"Der er kun en ting, der tæller i denne branche, og det er volumen. Jeg ved, hvor vigtigt det er, at kæden er slagkraftig, er landsdækkende, og at der er markedsføring bagved," fortæller forhandleren fra Nordjylland og påpeger vigtigheden af de lokale forhandlere.

"Det er godt for forbrugeren, at de får noget nærhed og service. Vi er tættere på kunden, og det er det, vi skal leve af," siger han.

Flere heste foran vognen

Da Høj Data blev medlem af CBC-kæden sidste år, så indehaver Tommy Høj en masse økonomiske fordele som lokal forhandler, men ikke alt kan gøres op i kroner og øre, mener han. 

"Halvdelen af det ligger jo også i, at der bliver lavet noget markedsføring, som man ikke selv skal sidde og udtænke, som er klar til at blive skudt af. Så man sparer rigtig meget tid også, fordi tingene er lavet," forklarer Tommy Høj.

CBC trækker ifølge den nordjyske forhandler i den rigtige vej i forhold til hans butik, fordi han nu har en hest mere foran vognen, der rykker, og derfor skal han ikke flytte vognen alene.

Han har svært ved at se det negative i, at de bliver flere CBC-forhandlere i lokalområdet. Tværtimod hilser Tommy Høj konkurrencen velkommen:

"Nogle kunder ville de stjæle, og andre vil de give. I og med, at navnet CBC bliver mere kendt, løfter de hele produktet."

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere