Artikel top billede

Foto: Despec

Kanalveteran headhuntet til dansk distributør i Norge

Den danske branche-veteran Tommy Petersen er ansat som ny daglig leder for Despec i Norge, hvor omsætningen skal have et løft.

Fremover skal Tommy Petersen, der har 24 års erfaring fra kontorudstyrsbranchen, stå i spidsen for distributøren Despec i Norge.

Tommy Petersen har blandt andet arbejdet 10 år hos Lyreco heraf de fem af årene som salgsdirektør. De seneste tre år har han været administrerende direktør for papirgrossisten Igepa.

"Jeg har kendt Michael Voll, som ejer Despec, i en del år. Han kom med et tilbud og udfordrede mig til at hjælp ham med at øge aktivitetsniveauet på det norske marked," siger Tommy Petersen til itBransjen.

Despec har herhjemme hovedkvarter i Lynge nord for København.

Service og kundenærhed

Den nye Despec-chef fortæller, at fokus fremover fortsat vil være på service og nærhed til kunderne.

"Vi skal både gøre Despec mere synlig rent fysisk overfor kunderne i form af mere opmærksomhed i det daglige samtidig med, at vi skal være mere proaktive. Vores vision er, at Despec skal være den foretrukne leverandør på området it og kontorforsyning," siger Petersen og fortsætter:

"Det, vi arbejder mod, er en udvikling af markedet. Derfor skal vi ikke på nogen måde skære i bemandingen. Vores budskab er, at så snart vi har nået den ønskede vækst, så skal vi finde nye medarbejdere. Primært inden for eksternt salg, som er det strategisk rigtige i Norge."

Despecs sidste regnskabstal viser, at distributøren havde en næsten flad vækstkurve i 2011.

"I Norge har vi mistet lidt omsætning på toplinjen, som vi skal vinde tilbage, men det har ikke haft stor betydning for bundlinjen. Vi tjener penge og har en rigtig god egenkapital og soliditetsgrad, og det gør os i stand til at se positivt på det norske marked."

Geografi og mærkevare

Den nye Despec-shef vurderer, at omkring 15 procent af Despecs samlede omsætning i dag kommer fra Norge, hvor distributøren har en markedsandel på mellem 23 og 25 procent. Målet er ifølge itBransjen en markedsandel på 33 procent

"Vi er ikke så kendt her, som vi er i Danmark, så vi skal arbejde med at gøre os mere bemærket og attraktiv overfor både eksisterende og nye kunder, såvel som vores leverandører," siger han til itBransjen.

Blandt de lokale udfordringer er Tommy Petersen især opmærksom på den norske geografi og Despec mærkevare-status eller mangel på samme i Norge.

Læs mere:
Flytning barberede millioner af Despec-overskud
Despec skruer op for indtjeningen og tredobler lagerpladsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere