Artikel top billede

Politiet tjekkede Fona-chefs vinindkøb

Bilag fra en vinforhandler i Hellerup endte som en del af politiets kulegravning af Fona-svindel.

En bugnende vinkælder i en nu forhenværende Fona-indkøbschef private villa, endte som en del af politiets efterforskning mod den nu bedrageridømte.

I første omgang var indholdet af vinkælderen kun en del af de private ejendele som fogedretten i november 2010 på vegne af Fonas moderselskab F Group gjorde udlæg i.

Det skete tre måneder efter, at den tidligere indkøbschef var blevet bortvist fra sit job og efterfølgende sigtet for millionbedrageri mod F Group. Ved beslaglæggelsen lagde fogedretten også beslag på villaen plus et B&O-tv og ikke mindst indkøbschefens private helikopter.

De beslaglagte varer vakte ifølge CRNs oplysninger så stor interesse hos politiet, at man her valgte at undersøge præcis hvor varerne kom fra, og hvordan de var betalt.

CRN erfarer, at en stor del af vinen var indkøbt hos en lokal vinhandler, Leisner Wine, og her bekræfter direktør Bjørn Leisner, at den tidligere Fona-chef ved flere lejligheder købte ind i hans butik.

"Politiet har været og spørge, og så har de fået de oplysninger, jeg havde. Så de ting, han har købt her, har politiet fået bilag på," fortæller Bjørn Leisner, som også godt kan huske sin gamle kunde.

"Der var ikke noget i det han købte, som virkede underligt for os. Det var bobler det meste og ikke det mest prangende. Så det var ikke sådan en, der kom og købte flasker til 3-4.000 kroner," siger han.

Den tidligere Fona-chef blev den 14. august idømt to og et halvt års fængsel plus en erstatning til F Group på 3,4 millioner kroner. Han har anket dommen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere