Artikel top billede

Microsoft: Derfor skal danske forhandlere samarbejde - ikke fusionere

Se hvorfor kanaldirektør Erik Kaae i en kommentar til fusionen mellem to Slagelse-forhandlere foretrækker en kanal med flere fremfor få forhandlere.

De to Slagelseforhandlere Jara IT og Accendo har netop annonceret at de går sammen under navnet IT Business Center.  De er begge Microsoft-partnere, og direktør Anders Thomsen nævner selv, at en af drivkræfterne bag de to forhandlere fusion er, at de bliver stærkere på Microsoft. En konsolidering, som han mener ligger i tråd med Microsofts ønsker for kanalen.


Hos Microsoft hilser partner-direktør Erik Kaae da også fusionen velkommen, men er hurtig til at pointere, at Microsoft ikke aktivt presser på for at få deres partnere til at fusionere.

"Det vi tror på, er at vores forhandlere kan bringe værdi til hinanden for ved at indgå i et netværk med hinanden," siger Erik Kaae.

Han fortæller, at Microsoft rent faktisk ser en værdi i at bibeholde mindre forhandlere.

"Det er også derfor, at vi for nyligt lavede den kompetence i vores forhandlerprogram, der hedder Small Business Partner. Vi erkender den kæmpeværdi de små forhandlere bringer til markedet. De har mange mindre kunder og forstår deres verden og, niche og geografi meget bedre end de store partnere. Vi forsøger netop at fortælle dem om alt det gode, de kan bringe på banen," siger Erik Kaae.

Netop fusionen mellem Jara IT og Accendo synes Erik Kaae dog giver god mening, fordi det er tale om en fusion mellem en infrastrukturforhandler og en Dynamics-partner.

"Men det er sådan, at vi ser rigtig stor værdi i, at partnere arbejder sammen og går i netværk med hinanden. Derimod stiller vi overhovedet ikke nogen krav om, at kanalen skal konsolideres," slår han fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere