Artikel top billede

"Jeg kan ikke se, at markedet for personalegoder bliver lønsomt inden for nær fremtid. I hvert fald ikke for firmaer af min størrelse," siger Flexpays afgående direktør, Leif Andreasen.

Flexpay-direktør går på efterløn

For veteranen Leif Andreasen er eventyret slut. Han har afviklet forhandleren Flexpay og går selv på efterløn.

Leif Andreasen har været med hele vejen. Han var direktør for den svenske hjemme-pc-specialist Nicator i Danmark. Da det sluttede, overtog han firmaet og i de seneste par år har han gennem under navnet Flexpay solgt it-udstyr gennem personaleordninger, der hovedsageligt var baseret på multimedieskatten.

Men da Folketinget vedtog at afskaffe multimedieskatten, var det 'game over' for Leif Andreasen. Han har valgt at lukke aktiviteterne og sælge kunderne videre til forsikringsmægleren Willis.

"Vi må bare erkende, at lovgivningen har ødelagt det her område," siger Leif Andreasen, som samtidig mener, at når det ikke længere er muligt at købe it-udstyr med skattefordel, er indtjeningsmulighederne simpelthen væk.

"Du kan ikke leve af at sælge massage. Jeg har solgt firmaet til en virksomhed, som er god til administration og har nogle andre strenge at spille på," siger Leif Andreasen, som er lidt vemodig og en smule bitter over måden, Folketinget afskaffede multimedieskatten på.

Har valgt at trække på skuldrene

Personligt har lukningen af Flexpay været en bekostelig affære for Leif Andreasen.

"Jeg har valgt at lukke ned på en pæn måde i stedet for bare at dreje nøglen om. Det er sindssygt irriterende, når man går ind og laver sådanne ændringer. Dem inde på Borgen kunne have gjort det meget mere intelligent,end bare at rulle det tilbage til en lovgivning, der stammer fra Ole Stavads tid som skatteminister," siger han og fortsætter:

"Da politikerne i sin tid indførte multimedieskatten, havde jeg nulindkomst i 10 måneder, inden kunderne kom tilbage. Dengang valgte jeg at beholde mine medarbejdere. Det blev rigtig dyrt. Jeg kan ikke lave den øvelse en gang til. Det har jeg ikke fem millioner kroner til. Derfor er det slut nu."

Leif Andreasen har derfor valgt at trække på skuldrene og gå på efterløn.

"Nu må jeg jo så nyde livet, som man siger. Men ærgerligt er det da," slutter han af.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere