Artikel top billede

Sverige åbner for forhandler-salg af cloud-tjenester til det offentlige

I begyndelsen af 2013 kan svenske forhandlere begynde at sælge cloud-tjenester og - applikationer til offentlige myndigheder i Sverige på en ny rammeaftale.

Ifølge planen offentliggør de svenske myndigheder om et par uger en rammeaftale, som i 2013 giver myndighederne mulighed for i stor stil at investere i cloud-tjenester og -applikationer.

"Vi er i princippet færdige. Jeg kan ikke give en præcis dato, men det drejer sig sandsynligvis om et par uger," siger Daniel Melin, it-indkøber hos Statens indkøbscentral under Kammarkollegiet til ComputerSweden.

Rammeaftalen kommer til at omfatte en grundlæggende cloudbaseret Officepakke og kontorapplikationer til e-post, kalender og adressebog.

Et af kravene i aftalen er, at alle tjenester og komponenter skal kunne nås gennem en browser. De forberedende øvelser har Kammarkollegiet arbejdet med gennem det seneste år godt og vel, skriver ComputerSweden.

Kan begynde i Q1 2013

Vurderingen er, at hvis forhandlingerne falder på plads her til efteråret, kan den færdige rammeaftale være klar til brug i slutningen af første kvartal 2013.

Hidtil har den svenske udgave af den lov, som beskytter mod spredning af personfølsomme oplysninger fået de offentlige myndigheder i Sverige til at indtage en afventende holdning.

Nu har det svenske datatilsyn så bestemt, at myndighedernes brug af cloud-tjenester kan kombineres med bestemmelserne om beskyttelse af personfølsomme oplysninger. Samtidig har datatilsynet kritiseret den svenske Salems Kommune for at bruge cloud-tjeneste Google Apps, fordi brugen af den tjeneste bryder loven om beskyttelse af personfølsomme oplysninger på flere punkter.

Herhjemme droppede Odense Kommune i sidste måned planer om at bruge Google Apps til elevplaner og lignende efter to års forberedende arbejde. Datatilsynet vendte tommelen nedad, ikke mindst fordi personfølsomme oplysninger om EU-borgere skal hostes indenfor EU's fysiske grænser, og det kan Google ikke garantere, at de bliver.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere