Artikel top billede

Elgiganten redder Dixon-regnskab

Tæsk i Sydeuropa opvejes af fantastiske tal fra fra nordiske butikker.

Med masser af butikker i Grækenland og Italien er den europæiske forbrugerlektronikforhandler Dixons rigtigt glade for, at de også ejer Elgiganten i Norden. Det fremgår af en meddelelse om sommerkvartalet, som Dixons har sendt ud.

Dixons fortæller her, at det går rimeligt godt for gruppen i England og Irland, hvor koncernen blandt andet står bag kæderne Curry, CurrysDigital, Dixons Travel, PC World og Dixonx.co.uk. Forretningerne på de britiske øer har nemlig hen over sommeren udvist en vækst på syv procent, hvilket ifølge Dixons CEO er et udtryk for et regulært boost af selskabets salg.

De gode britiske takter neutraliseres dog i den grad af Dixons sydeuropæiske besiddelser og deres store europæiske onlinesatsning Pixmania.

Med til Sydeuropa hører nemlig Grækenland, hvor Dixons står bag kæden Kotsovlos og Italien med butikker som Unieuro, Pc City og Dixons Travel. Ligesom Dixons under sine sydeuropæiske besiddelser medregner ElectroWorld-kæden i Tyrkiet.

Disse butikker har tabt 13 procent af deres omsætning. Tilsvarende har onlinebutikken Pixmania tabt 12 procent af sin omsætning.

Her kommer Dixons nordeuropæiske forretning ind i billidet. En forretning som udover Elkjøp og Elgiganten omfatter ElectroWorld-kæden i Tjekkiet og Slovakiet og Dixons Travel (blandt andet i Kastrup Lufthavn).

Her har Elgiganten og Elkjøp trukket det tunge læs, hvilket har resulteret i at de nordeuropæiske forretninger er vokset med otte procent (18 procent, hvis man regner i lokale valutaer) En bedrift, som CEO Sebastian James betegner som gående fra stærk til stærkere.

Dermed redder den nordeuropæiske forretning det samlede regnskab, som viser en beskeden vækst på to procent.

Dixons topchef hæfter sig dog ved, at de sydeuropæiske butikker nu har tilpasset sig det økonomiske klima, samt ikke mindst at Dixons nu har købt total kontrol over den europæiske onlinebutik Pixmania, som længe har været et smertensbarn.

"Det giver os mulighed for at foretage de nødvendige tilpasninger, for at øge deres [Pixmanias red.] indtjening," konstaterer Sebastian James.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere