Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Elgiganten redder Dixon-regnskab

Tæsk i Sydeuropa opvejes af fantastiske tal fra fra nordiske butikker.

Med masser af butikker i Grækenland og Italien er den europæiske forbrugerlektronikforhandler Dixons rigtigt glade for, at de også ejer Elgiganten i Norden. Det fremgår af en meddelelse om sommerkvartalet, som Dixons har sendt ud.

Dixons fortæller her, at det går rimeligt godt for gruppen i England og Irland, hvor koncernen blandt andet står bag kæderne Curry, CurrysDigital, Dixons Travel, PC World og Dixonx.co.uk. Forretningerne på de britiske øer har nemlig hen over sommeren udvist en vækst på syv procent, hvilket ifølge Dixons CEO er et udtryk for et regulært boost af selskabets salg.

De gode britiske takter neutraliseres dog i den grad af Dixons sydeuropæiske besiddelser og deres store europæiske onlinesatsning Pixmania.

Med til Sydeuropa hører nemlig Grækenland, hvor Dixons står bag kæden Kotsovlos og Italien med butikker som Unieuro, Pc City og Dixons Travel. Ligesom Dixons under sine sydeuropæiske besiddelser medregner ElectroWorld-kæden i Tyrkiet.

Disse butikker har tabt 13 procent af deres omsætning. Tilsvarende har onlinebutikken Pixmania tabt 12 procent af sin omsætning.

Her kommer Dixons nordeuropæiske forretning ind i billidet. En forretning som udover Elkjøp og Elgiganten omfatter ElectroWorld-kæden i Tjekkiet og Slovakiet og Dixons Travel (blandt andet i Kastrup Lufthavn).

Her har Elgiganten og Elkjøp trukket det tunge læs, hvilket har resulteret i at de nordeuropæiske forretninger er vokset med otte procent (18 procent, hvis man regner i lokale valutaer) En bedrift, som CEO Sebastian James betegner som gående fra stærk til stærkere.

Dermed redder den nordeuropæiske forretning det samlede regnskab, som viser en beskeden vækst på to procent.

Dixons topchef hæfter sig dog ved, at de sydeuropæiske butikker nu har tilpasset sig det økonomiske klima, samt ikke mindst at Dixons nu har købt total kontrol over den europæiske onlinebutik Pixmania, som længe har været et smertensbarn.

"Det giver os mulighed for at foretage de nødvendige tilpasninger, for at øge deres [Pixmanias red.] indtjening," konstaterer Sebastian James.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.