Artikel top billede

Comparex efter nyt millionunderskud: Vi er på rette vej

Tyske ejere står klar til skyde store millionbeløb i softwareforhandleren, som er presset af konkurrencen fra Atea, A Gain og Crayon.

Kapløbet med Atea og ikke mindst de nyfusionerede Crayon og A Gain slider hårdt på softwareforhandleren Comparex (tidl. PC-Ware), som for tredje år i træk må lægge ryg til et tocifret millionunderskud.

Denne gang lyder det røde tal på 11,3 millioner kroner før skat, hvilket dog er knap så slemt som i de to foregående år, hvor underskuddene har vippet omkring 18 millioner kroner.

Med det seneste minus har Comparex i Danmark på tre år tabt tæt ved 50 millioner kroner og står nu med en negativ egenkapital på 31 millioner kroner - et hul, som ifølge den danske direktør Henrik Kasbani Andersson skal dækkes ind via en massiv kapitalindsprøjtning fra det tysk/østrigske moderselskab.

"En rekapitalisering vil dels sende et positivt signal til omverdenen og dels også forbedre vores regnskab fremadrettet. Det er endnu ikke besluttet, hvornår det sker, men vi har kraftige planer om, at det kommer til at ske på et tidspunkt," siger Comparex-direktøren til CRN, som glæder sig over, at selskabets ejere "tænker langsigtet", som han udtrykker det. Han spår samtidig, at det danske selskab vil komme ud af det igangværende regnskabsår med et nulresultat.

Læs mere:


Det kræver, at forhandleren bliver markant bedre til at tjene penge, for i det aktuelle regnskab falder bruttoresultatet med næsten en million kroner til 14,8 millioner.

Men Henrik Kasbani Andersson ser dog med fortrøstning på fremtiden, hvor der skal satses på at føre Comparex tilbage til udgangspunktet: Salg, rådgivning og administration af standardsoftware fra producenter som Microsoft, Citrix, Symantec og VMware. Samtidig er man ved at indgå partneraftaler med andre
systemintegratorer og løsningsforhandlere

"Vi har ryddet op, og det har taget lidt længere tid end forventet, men vi er "on track". Vi har siden finanskrisens start haft røde tal, og det er naturligvis ikke tilfredsstillende - hverken for os i Danmark eller for vores tyske ejere. Vi er dog helt afgjort på rette vej, og vi har nu gennemført de investeringer, der skal til, for at vende skuden rigtigt," siger han.

Han forklarer, at en del af den nuværende misere skyldes en dyr satsning på at bygge forretningen op omkring egne konsulenter.

"Det har været helt skævt at opbygge en intern konsulentstab. Det har været dyrt, og der vil vi hellere samarbejde med de bedste på markedet og så fokusere på det vi er bedst til - nemlig softwareoptimering," siger Henrik Kasbani Andersson.

Han lægger ikke skjul på, at Comparex de seneste år har været i hård konkurrence med aktører som Atea, A Gain og norske Crayon, hvor de to sidstnævnte for nylig fusionerede.

"Med A Gains nye konstellation med Crayon kommer vi nok til at møde dem ude i markedet. Men vores indgang til markedet er helt anderledes end vores konkurrenter. Vi er den eneste reelle internationale spiller på markedet, mens vores konkurrenter kun er nordiske spillere," siger Henrik Kasbani Andersson.

Comparex i Danmark er et datterselskab i Comparex-koncernen, som er ejet af storbanken Raiffeisen Bank AG. Koncernen har hovedsæde i Leipzig i Tyskland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere