Artikel top billede

Buuh: Apple er mindst forhandlervenlig

De norske forhandlere vurderer Lenovo som den mest forhandlervenlige pc-producent, mens Apple ligger helt i bund på adskillige parametre.

Det norske it-medie itBransjen.no undersøger hvert år, hvor forhandlervenlige de forskellige pc-producenter er. Lidt i stil med

CRN's årlige Image-undersøgelse. I år er vinder i den norske undersøgelse Lenovo, mens taber er Apple.

For to år siden blev Lenovo vurderet højest blandt forhandlerne. Med 252 point og et gennemsnit på 4,46 var der ingen tvivl om, hvilken pc-producent forhandlerne vurderede højest. Så kom 2011-undersøgelsen, og Lenovo blev vippet af pinden af Fujitsu. I den nyeste undersøgelse er Lenovo igen i spidsen med Fujitsu lige i hælene.

Der er flere positive ting at bemærke i Lenovos tilfælde. Fra ikke at være bedst i noget som helst, som status var i sidste års undersøgelse, sikrer producenten sig nu tre centrale kategorisejre i årets undersøgelse. Eksempelvis i kategorien pris/kvalitet.

Mens forhandlerne i år vurderer Lenovo og Fujitsu som toppen af poppen blandt pc-producenterne, er der et spring på ti point ned til nummer tre på listen. Med en totalscore på 239 point kommer her Dell Computer, og yderligere fem point nede ligger HP. HP bliver ikke belønnet med en kategorisejr, mens Dell udnævnes til Årets serverproducent. Til gengæld bliver Dell 'straffet' af forhandlerne med undersøgelsens ringeste resultat i kategorien salgbarhed.

Dumpe-duoen Acer og Apple

"Helt i bunden på listen over forhandlervenlige pc-producenter finder vi Apple og Acer - præcis som i fjor. Forskellen er imidlertid, at de to nu har byttet plads. Acer går fra at være sidste års absolutte taber til en placering som næstsidst i den norske undersøgelse," skriver itBransjen.

Nu er det Apple, som forhandlerne vurderer som den mindst forhandlervenlige pc-producent.

Apple ender som den mindst forhandlervenlige producent med en totalscore på 205 point og et gennemsnit på 3,73. Studerer vi tallene nærmere, skriver itBransjen, ser vi, at forhandlerne "straffer" Apple på centrale ydelser som levering, service/support og pris/kvalitet, som alle er blandt de vigtigste kriterier i dette års undersøgelse. Apple gør det også ringe, når det gælder salgs- og markedsstøtte og produktbredde.

Apple Mac er definitivt heller ikke produktet man satser på, hvis man vil tjene penge. Med et snit på 2,35 tilbyder producenten den klart dårligste indtjeningsmargin i hele undersøgelsen, præcis som i sidste års kåring.
Apple Mac indtager dumpeplacering i hele syv af 11 kategorier i årets undersøgelse, hvilket er tre mere end i fjor.
For Acers vedkommende registrerer undersøgelsen to områder, hvor forhandlerne mener, at selskabet har et klart forbedringspotentiale, nemlig internettjenester og produktudvikling. Ingen anden pc-producent har så svage resultater på disse områder. Acers totalsnit endte på 3,98 med en totalscore på 218 point, hvilket altså placerer selskabet på pc-producenternes bundskraberhold i denne omgang.


Bedste producent     Totalscore
1. Lenovo 251
2. Fujitsu  249
3. Dell 239
4. HP 234
5. Acer  218
6. Apple 205
Gennemsnit 233

(Tabelforklaring: Totalscore beregnes ud fra hver enkelt respondents vurdering ganget op med, hvor vigtigt dette område er for respondenten. Til sammenligning har vi også taget de udfordrere med, som ikke fik nok svar til at være med i konkurrencen.)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.