Artikel top billede

Dansk pc-salg: Acer overhaler HP indenom

Pc-producenten Acer slår turboen til og får så meget styr på salget, at den taiwanske producent nu er Danmarks største pc-mærke med et pænt forspring ned til HP.

(Opdateret) I årets andet kvartal overhalede Acer Group storebror HP og blev Danmarks bedst sælgende pc-producent med en markedsandel på 23,5 procent. Til sammenligning har den hidtidige nummer ét HP en andel af markedet på 20,5 procent. De to havde i samme kvartal sidste år henholdsvis 14,8 og 26,9 procent af markedet.

"Acer voksede næsten 90 procent i forhold til andet kvartal 2011 og nåede næsten samme niveau som for et par år siden. Producenten har i en periode haft problemer med kanalen efter en kraftig lageropbygning, men det ser ud til, at lagervarerne er blevet solgt," siger Anders Elbak, chefanalytiker, IDC Nordic.

Konklusionen må være, at selv om krisen som sådan ikke helt har sluppet sit tag i Danmark, så har mismodet tilsyneladende sluppet sit tag i pc-køberne. I årets andet kvartal købte danskerne således 19 procent flere pc'er, end folket gjorde i samme periode sidste år.

"Eftersom HP og Acer typisk kæmper direkte om dominansen i consumer-markedet, betyder det oftest, at hvis den ene går frem, går den anden tilbage," siger IDC-analytikeren.

Bærbare vs. stationære

IDC har også opgjort salget fordelt på bærbare og stationære computere.

Hvis vi ser på procenterne, så er den stationære computer til private kunder den store vinder med en fremgang på 38 procent, mens 'taberen' fremgangsmæssigt er skrivebords-pc'en til erhvervslivet, hvor salget kun er gået frem med fem procent.

Ud over Acer er det kun Asus, der kan notere sig en vækst i salget fra Q2 2011 til Q2 2012, og det er endda en særdeles beskeden fremgang på bare 0,1 procent. Når ret skal være ret, så er også "Andre" gået frem med 1,2 procent. "Andre" er her den store underskov af mindre forholdsvis ukendte fabrikater, som her ses i tabellen uden navne.

Måske tegn på, at køberne er på vej til at blive mindre mærkebevidste og i højere grad skeler til prisen end til et kendt logo. Sandhedsværdien af den teori skal dog lige funderes med et par kvartalers salgstal mere, før den er bæredygtig.

Drivvåde harddiske

HP's tilbagegang kan i øvrigt til dels skyldes, at lige præcis HP var blandt de leverandører, som var mest påvirket af oversvømmede haddiskfabrikker i Thailand efter tsunamien sidste år.

"Derudover har HP tabt nogle sager til Lenovo i BtB segmentet," konstaterer Anders Elbak.

Bemærkelsesværdigt er det også, at Apple, den tilsyneladende evigt populære ungersvend med det rappe design, også har måttet kapere en nedgang i salget. Fra 11,3 procent i Q2 2011 til 10,4 i den samme periode i år.
Alt i alt blev der solgt 348.400 computere i andet kvartal mod 292.000 i samme kvartal sidste år svarende til en vækst på 19 procent.

Læs mere:

PC Salget i Danmark 2. kvartal 2012

              2011 Q22012 Q2Vækst
ErhvervStationær52.80055.5005 procent
 Bærbar96.300111.20015 procent
PrivatStationær24.60033.90038 procent
 Bærbar118.400147.80025 procent
TotalTotal292.000348.40019 procent

Markedsandele
 2011 Q22012 Q2
Acer Group14,8 procent23,5 procent
Hewlett-Packard26,9 procent20,5 procent
Lenovo (inkl. Medion)19,9 procent18,2 procent
Apple11,3 procent10,4procent
Asus7,1 procent7,2procent
Dell7,0 procent6,1 procent
Andre12,9 procent14,1 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.