Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Salg til private koster forhandler overskuddet

EDB-Centret tabte penge på butikssalg til private sidste år, så nu satses der mere på erhvervskunderne.

En satsning på at sælge mere til private kunder, er slået fejl.
Derfor har direktør for EDB-Centret i Holstebro, Kent Petersen måtte skille sig af med en medarbejder.

"Det er et stort kunststykke med bemanding. Vi havde en salgsassistent, vi var nødt til at sige farvel til. Privatkunderne kommer sjældnere til vores butik. Det var ikke manden, men markedet, det var galt med," siger Kent Petersen, der indrømmer, at han måske burde have taget den beslutning noget tidligere.

EDB-Centret er netop kommet ud med et regnskab, som for andet år i træk viser underskud. Før skat er underskuddet i 2011/12 på 65.557 kroner, hvilket er en halvering i forhold til underskuddet året før, hvor det nåede et minus på 157.028 kroner.

Direktør Kent Petersen hæfter sig ved, at underskuddet kan henføres til afskrivninger.

"Hvis du ser på, hvad vi har tjent før afskrivninger, så har vi overskud," siger han og forklarer:

"På driften har vi trods alt et fornuftigt overskud, og det er bedre end året før. Men vi har store afskrivninger på butikken, som vi byggede om for to og et halvt år siden. Og det er de afskrivninger, der giver os underskuddet," siger han.

Før afskrivningerne har EDB-Centret et positivt resultat på godt 90.000 kroner.

Kent Petersen indrømmer blankt, at han hellere ville have kunne aflevere et regnskab, der viser et overskud på den reelle bundlinje.

"Vi har meget travlt i vores erhvervsafdeling, men har ikke haft et godt nok fokus på den bruttoavance, vores butikssalg har givet," siger han.

"Vi tog først konsekvensen i februar, og det har ikke nået at have effekt på regnskabet."

Den relative succes med erhvervskunderne, betyder også, at butikkens fokus bliver lavet om. Fremover skal produkterne, der sælges via EDB-centret i højere grad rettes mod erhvervslivet.

"Vi skal også tjene penge på butikken. Det er ikke sådan, at vi har tænkt at lukke døren for de private kunder, men vi kommer nok til at have flere business og kontor-relaterede varer i butikken fremover," siger Kent Petersen.

Han tror derfor også på, at næste regnskab bliver noget bedre. Og så bliver der måske også plads til yderligere fokusering.

"Vi har positive kapacitetsproblemer i forhold til vores erhvervskunder. Her knokler vi for at følge med, så der skal ske noget. Vi kommer nok til at satse mere erhvervsrettet og teknisk, så vi kan få den kapacitet til at passe. Hvis vi skal vokse, bliver det nok den vej, vi skal gå," konstaterer Kent Petersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.