Artikel top billede

Amerikansk kæmpe køber dansk forhandler

Den store amerikanske producent af CAD/CAM-software Autodesk har overtaget en dansk producent og forhandler af teknisk software.

Softwarehuset HSMWorks ApS er blevet solgt til den amerikanske CAD/CAM-koncern, Autodesk.

HSMWorks laver løsninger til såkaldt 'High Speed Manufacturing'. Løsninger, som kan konvertere CAD-filer til CAM-filer på kort tid. Selskabets produkter sælges både herhjemme og i udlandet og blandt kunderne er blandt andet brugere af SolidWorks.

"Overtagelsen af HSMWorks udvider Autodesks portefølje med bearbejdningsekspertise og den næste generation af CAM-teknologi," lyder det i en pressemeddelelse fra Autodesk i anledning af overtagelsen.

En af de tre nu forhenværende ejere af HSMWorks, Peter B. Jensen, bekræfter, at selskabet er solgt til Autodesk, men vil ikke sige noget om hverken salgspris, betingelser eller andre faktuelle oplysninger vedrørende handlen.

"Vi har underskrevet en masse aftaler, og jeg har ikke helt overblik over, hvad jeg må og ikke må sige, så jeg vil hellere sige for lidt end for meget, hvis du forstår," lyder det fra Peter B. Jensen.

Han siger, at "Autodesk har ønsket vores teknologi som en del af sit produktsortiment og er så gået ud og har erhvervet den."

Alle tre fra DTU

De tre ejere er i alderen 40 til 50 år og er alle uddannet på DTU.

Salget sker gennem forhandlere og samarbejdspartnere over hele verden.

"Tidligere tog vi os selv af salget herhjemme, men nu har Autodesk selv etableret et dansk selskab, som kommer til at tage sig af salget," siger Peter B. Jensen.

Han og Claus Terp er uddannet civilingeniører fra DTU, og det tredje hjul på vognen Tom Würtz Mortensen har også læst i adskillige år på DTU, men nåede ikke at få papir på sine anstrengelser før arbejdet tog overhånd.

Udover HSMWorks, som blev etableret i 2007 har de også virksomheden Cimco, som blev grundlagt i 1991.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.