Artikel top billede

Krisen sender det danske pc-salg til tælling

Pc-salget styrtdykker på tværs af Europa, og Danmark er blandt de hårdest ramte lande kun overgået af Finland og Schweiz.

Salget af pc'er går tilbage på kryds og tværs af Europa. Økonomien er skrøbelig, og brugerne kigger højt og lavt efter mere fleksible hardwareløsninger end at købe.

De seneste opgørelser over salget fra analysehuset Contex, som får sine tal direkte fra distributørerne, tyder på, at på tværs af Europa er salget af skrivebords-pc'er rettet mod erhvervslivet gået tilbage med godt 10 procent i løbet af tredje kvartals første par måneder, det vil sige juli og august sammenlignet med den samme periode sidste år.

Storbritannien slipper nådigst med et fald i salget på 3,4 procent, mens Danmark ligger helt i bund med et fald på 19,1 procent kun over- eller rettere undergået af Finland og Schweiz.

Mobilitetskrav er synderen

Italien er også hårdt ramt med en tilbagegang på næsten 19 procent. Spanien er heller ikke for godt kørende med et fald på 16,2 procent. Tyskland ligger på knap det halve med en tilbagegang i pc-salget på syv en halv procent.

"Tilbagegangen i salget hænger ikke kun sammen med den økonomiske situation, men også i høj grad med professionelle forretningsdrivendes stigende behov for at kunne være mobile," siger Nausica Rosina, pc-analytiker, Context.

I dag har notebooks stort set lige så høj ydelse som de stationære, mens andre bærbare enheder som eksempelvis smartphones og tablet-pc'er tilbyder virksomhederne stadig flere individuelle faciliteter via et gigantisk økosystem af apps.

Q3 2012 Distributør-tal

LandVækst 
Østrig -15,9 pct.
Belgien    -5,7 pct.
Danmark  -19,1 pct.
Finland  -22,9 pct.
Schweiz  -21,1 pct.
Tyskland   -7,5 pct.
Italien -18,6 pct.
Holland  -15,5 pct.
Spanien -16,2 pct.
Sverige    -4,6 pct.
Frankrig
  -5,9 pct.
Storbritannien   -3,4 pct.

Kilde: Context 

Context forventer tilbagegangen fortsætter, men flere af de store pc-leverandører sætter deres lid til, at nye 'all-in-one'-produkter med Windows 8 lanceret i løbet af tredje kvartal vil pumpe liv i de syge salgstal. Eksempelvis har HP sendt fire nye af slagsen på gaden for nylig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere