Artikel top billede

Krisen sender det danske pc-salg til tælling

Pc-salget styrtdykker på tværs af Europa, og Danmark er blandt de hårdest ramte lande kun overgået af Finland og Schweiz.

Salget af pc'er går tilbage på kryds og tværs af Europa. Økonomien er skrøbelig, og brugerne kigger højt og lavt efter mere fleksible hardwareløsninger end at købe.

De seneste opgørelser over salget fra analysehuset Contex, som får sine tal direkte fra distributørerne, tyder på, at på tværs af Europa er salget af skrivebords-pc'er rettet mod erhvervslivet gået tilbage med godt 10 procent i løbet af tredje kvartals første par måneder, det vil sige juli og august sammenlignet med den samme periode sidste år.

Storbritannien slipper nådigst med et fald i salget på 3,4 procent, mens Danmark ligger helt i bund med et fald på 19,1 procent kun over- eller rettere undergået af Finland og Schweiz.

Mobilitetskrav er synderen

Italien er også hårdt ramt med en tilbagegang på næsten 19 procent. Spanien er heller ikke for godt kørende med et fald på 16,2 procent. Tyskland ligger på knap det halve med en tilbagegang i pc-salget på syv en halv procent.

"Tilbagegangen i salget hænger ikke kun sammen med den økonomiske situation, men også i høj grad med professionelle forretningsdrivendes stigende behov for at kunne være mobile," siger Nausica Rosina, pc-analytiker, Context.

I dag har notebooks stort set lige så høj ydelse som de stationære, mens andre bærbare enheder som eksempelvis smartphones og tablet-pc'er tilbyder virksomhederne stadig flere individuelle faciliteter via et gigantisk økosystem af apps.

Q3 2012 Distributør-tal

LandVækst 
Østrig -15,9 pct.
Belgien    -5,7 pct.
Danmark  -19,1 pct.
Finland  -22,9 pct.
Schweiz  -21,1 pct.
Tyskland   -7,5 pct.
Italien -18,6 pct.
Holland  -15,5 pct.
Spanien -16,2 pct.
Sverige    -4,6 pct.
Frankrig
  -5,9 pct.
Storbritannien   -3,4 pct.

Kilde: Context 

Context forventer tilbagegangen fortsætter, men flere af de store pc-leverandører sætter deres lid til, at nye 'all-in-one'-produkter med Windows 8 lanceret i løbet af tredje kvartal vil pumpe liv i de syge salgstal. Eksempelvis har HP sendt fire nye af slagsen på gaden for nylig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere