5 råd: Sådan fixer du dine pc-problemer

Spytter din pc fejlmeddelelser ud som et maskingevær, eller går den konstant kold? Så få løst problemet. Her er en række gode råd til computerproblemer.

5 råd: Sådan fixer du dine pc-problemer

1. Brug ikke vold

Lad være med at slå din computer. Ja, det lyder måske tåbeligt, men det hjælper sjældent at give elektronikken en flad, når den ikke opfører sig ordentligt.

Og det kan virke fristende at blive aggressiv, hvis computeren pludselig stener eller fryser, mens du er i gang med en vigtig mail eller et dokument.

I stedet for at bruge en knyttet eller flad hånd til at sætte pc'en på plads så prøv genvejen CTRL+Alt+Delete (trykkes ned samtidig).

Dermed gives der adgang til Joblisten, og du kan se, hvilket program som der er problemer med.

Du kan lukke programmet fra Joblisten, og dermed slipper du i mange tilfælde for at genstarte computeren, da den herefter vil opføre sig normalt.

Det er dog ikke sikkert, at de seneste ændringer i dit dokument eller mail vil blive gemt. Men du kan i mange tilfælde få computeren ud af komaet uden at genstarte.

2. Få hjælp online

Hvis din pc opfører sig som et fjols og giver mærkelige fejlmeddelelser, er der hjælp at hente på nettet. Der er ofte nogen, som har haft præcist det samme problem som dig.

Derfor er det oplagt at bruge Google til at søge på en eventuel fejlmeddelelse, som Windows kaster i hovedet på dig.

Hvis det er en bestemt del af computeren, der er problemer med, som eksempelvis et softwareprogram, kan du prøve at kigge på producentens hjemmeside. Her finder du under Troubleshooting nogle af de typiske fejl og løsninger på problemerne.

Du kan dog også vælge selv at spørge om hjælp. Det kunne eksempelvis være på eksperten.dk, hvor kloge hoveder sidder klar til at hjælpe - helt gratis. Det kræver blot oprettelse af en brugerprofil.

Automatiske softwareopdateringer

3. Tag et screenshot af dit problem

Inden du beder om hjælp, kan du tage et screenshot af dit problem. Det er praktisk, da de personer, som skal hjælpe, kan se, hvad du slås med.

Det er ret simpelt at tage et screenshot.

Du klikker blot på tasten PrtScn, som gemmer sig i toppen af dit tastatur. Herefter åbner du programmet Paint. Højreklik og vælg Sæt ind. Du kan også blot vælge at bruge genvejen Ctrl+V (sæt ind).

Gem herefter dit screenshot.

4. Få hjælp med Windows

Nogle gange kan Windows faktisk løse en fejl for dig, selv om styresystemet måske ikke har det bedste ry som problemknuser.

Prøv at gå ind i Kontrolpanel - System og sikkerhed - Løsningscenter.

Her er det muligt at foretage en fejlfinding, og du kan desuden få ret præcise tekniske beskrivelser af problemer, som computeren tidligere har haft, eksempelvis programmer som pludselig er holdt op med at svare.

Hvis din computer er gået fuldkommen grassat, har du i Løsningscenteret også mulighed for at fortage en "Genoprettelse". Det vil sige, at du kan spole tiden tilbage til et tidspunkt, da computeren fungerede fint.

5. Hold din software opdateret

Hvornår har du sidst opdateret driverne til dit grafikkort? Hvis du ikke er en hardcore gamer, kan du formentlig ikke huske det. Men det er faktisk ikke dumt at holde computeren opdateret med de nyeste drivere og softwareopdateringer.

Især Windows Update er vigtig at huske, da den lapper eventuelle sikkerhedshuller i styresystemet. Hvis du ikke selv gider holde øje med softwareopdateringer, kan du få hjælp med Personal Software Inspector (PSI) - programmet kan downloades gratis her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere