Artikel top billede

Microsoft: Det er op til forhandlerne at levere NAV i skyen

Den nye version af Dynamics NAV vil betyde, at forhandlerne skal levere flere standardløsninger, som samtidig nedtoner cloud-ambitionerne for sin ERP-software.

(Korrigeret. Rettelse tilføjet i artiklens 5. afsnit.)
For første gang i fire år har Microsoft lanceret en helt ny version af det oprindeligt danske ERP-program Navision, som siden 2005 har været markedsført under navnet Dynamics NAV.

Mandag i sidste uge lød startskuddet for den nye version, som blandt andet gør op med et af de klassiske elementer i produktet.

Fremover vil det nemlig kun være muligt at afvikle programmets database via en SQL-server. Desuden bliver den såkaldte rollebaserede brugerflade nu standard for systemet som i fremtiden kan afvikles dels som Windows-applikation, dels gennem en browser eller ovenpå Microsofts Sharepoint-platform.

"Det kommer til at betyde meget for partnernes muligheder for at lave deres egne løsninger til kunderne," siger produkt- og marketingchef i Microsoft Danmark Tine Plambech Pedersen, som dog erkender, at den nye NAV-arkitektur også betyder, at mange forhandlere, der har udviklet egne specielle løsninger, enten allerede har eller bliver nødt til at tilrette deres produkter.

Tine Plambech Pedersen fortæller samtidig, at man med den nye version tager et skridt længere ned i markedet ved at gå efter kunder, der har helt ned til fem brugere, hvor man tidligere typisk rettede sig mod 20 eller flere brugere. Blandt andet introducerer Microsoft et opstartsværktøj - Rapid Start - som gør det lettere for mindre kunder at komme i gang med NAV. Kunderne skal dog under alle omstændigheder købe deres NAV-licens gennem en forhandler.

Hun mener, at den nye NAV-version samtidig lægger op til, at forhandleren i stigende omfang standardiserer de løsninger, som de leverer til kunderne.

"Vi vil gerne have partnerne til at fokusere på at pakketere standardløsninger, som de kan leverer de enkelte brancher," siger Tine Plambech Pedersen.

Ikke så meget cloud, at det gør noget

Samtidig leveres NAV nu som annonceret sidste forår med en cloud-komponent, så programmet kan afvikles via Windows Azure. Det betyder, at forhandlere og kunder, der havde forventet en ren online-version af NAV bliver skuffede. En forudsætning for at kunne afvikle NAV i skyen er, at forhandlerne selv går ind og udvikler den slags løsninger.

Ifølge Tine Plambech Pedersen har mange i kanalen misforstået meldingerne om en cloud-udgave af NAV.

"Rigtig mange har troet, at vi nu kommer med NAV online. Sådan er der også mange, der har udlagt de meldinger, der er kommet fra Microsoft i USA. Men det er ikke det, vi har sagt. Men NAV bliver den første af vores ERP-løsninger, der kan afvikles på Azure-platformen. Men det er ikke det samme som NAV online. Det er vores partnere, der skal levere deres brancheløsninger online," siger hun.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere