Artikel top billede

Stop branchens selvfedme-epidemi

Den danske it-branche har brug for at blive meget mere international, mener den nye salgs- og marketingdirektør i Konica Minolta - 49-årige Michael Plougmann.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Jeg holder mest af den konstante og altid spændende teknologiske og konceptuelle udvikling - it er en drivende kraft i globalisering, information og uddannelse. Et privilegium at deltage i.
Jeg holder mindst af den lidt selvfede og småarrogante distance og attitude, der har været i perioder over de seneste 25 år. De senere år synes jeg, branchen er begyndt at blive 'voksen' og professionel.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Det fedeste for mig er jo, når det er hele organisationen, der når i mål med alt - hvilket heldigvis er sket en del gange. Nogle personlige eksempler: I Regnecentralen var vi tre kolleger, der kunne prale af at kunne køre fra grænsen til Skagen igennem kommuner, vi havde vundet udbud hos. I Tyskland var jeg primus motor i Fujitsus akvisition af den lokale computerproducent Aqarius, hvilket var grundlaget for en enorm succes for Fujitsu i Centraleuropa.

Og hvad er du mindst stolt af?

Jeg er heldigvis ikke tynget voldsomt i den retning, men der er helt bestemt sket ting, der har slået hårdt undervejs. Lige fra at opleve "klappen gå ned" foran 1.800 tilhørere til at måtte sige farvel til superdygtige medarbejdere, ofret på centraliseringens hellige alter.
Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
En, der er værd at nævne, er den tidligere peæsident for Fujitsu og Fujitsu-Siemens, Winfried Hoffmann, der desværre døde af kræft for få måneder siden.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Så var jeg uden tvivl ude at dykke i de varme lande.

Hvad laver du om 10 år?

Jeg er helt sikkert stadig meget aktiv i it og forretningsudvikling

Hvilket job ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Så var jeg nok hyggemusikant og golfspiller

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Brancheglidning - der samtidigt er den største mulighed.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Sådan en tror jeg ærlig talt ikke, der er meget behov for. Jeg ville meget hellere være erhvervsminister - den danske del af branchen har i høj grad brug for at deltage meget mere i både EU og det globale marked.

Hvordan takler du arbejdspres?

Godt. Jeg får tingene gjort straks og kan sagtens arbejde effektivt med mange ting samtidigt - og så starter jeg gerne lidt tidligere på dagen end de fleste.

Hvordan kobler du af?

Jeg træner et eller andet hårdt fysisk hver eneste dag - for eksempel fitness, tennis, kajak eller løb. Og så starter jeg næsten hver morgen med 30 minutters guitar- eller klaverspil, og jeg bruger i det hele taget musik meget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere