Artikel top billede

Martinsen: Jeg tror på Norriq

Optimismen fejler ikke noget hos Bo Martinsen, som et år efter sin fyring fra Norriq nu er tilbage i direktørstolen.

Trods fortidens voldsomme tab tror Norriqs genkomne koncernchef Bo Martinsen fuldt og fast på, at han kan gøre ERP-koncernen til en overskudsgivende forretning.

Da Martinsen i november i fjor blev fyret fra jobbet, kunne han se tilbage på en stribe markante underskud. Så hvad bygger han sin optimisme på?

"Nu har jeg nogle af de private investorer med mig, som jeg startede projektet med i sin tid. De føler ikke, at der noget, der er gået galt. Jeg kom til Norriq for at opbygge en international koncern, og det har jeg gjort med vækst på både top- og bundlinie. Samtidig er alle nøgletal blevet forbedret undervejs," siger Bo Martinsen i dag.

Han står nu i spidsen for den nye ejerkreds, som gennem "Investeringsselskabet af 5. oktober 2012" fra og med i dag har overtaget alle aktiviteterne i Norriq-koncernen. Posten som bestyrelsesformand overtages af Klaus Rasmussen som afløser Peter Theill.

"Det er et nystiftet dansk investeringsselskab med fem ejere, hvor jeg er en af dem," siger Bo Martinsen, som ikke ønsker at sætte navne på de øvrige nye ansigter i Norriqs ejerkreds. Men penge bliver tilsyneladende ikke noget problem, for som Bo Martinsen siger:

"Jeg har nogle investorer i ryggen, som har en balance på tilsammen flere milliarder kroner."

Også købsprisen holdes hemmelig, men vurderes ifølge Dagbladet Børsen at ligge mellem 50 og 100 millioner kroner. Derudover har de nye ejere også skudt et tocifret millionbeløb ind selskabet for at nedbringe en gæld, som før overtagelsen var på mellem 60 og 70 millioner kroner.

"Jeg kan ikke sige noget om den pris, der er betalt, men vi foretager samtidig en kapitalindsprøjtning på et højere tocifret millionbeløb for at nedbringe gammel gæld, så den ikke kommer til at belaste den daglige drift," siger Bo Martinsen.

Den første arbejdsdag som genkommen koncernchef har ifølge Bo Martinsen budt på mindst en positiv overraskelse. Der er nemlig nok at rive i for de omkring 270 medarbejdere i koncernen.

"Jeg glæder mig over, at vi har mere arbejde, end vi har konsulenter til. Alene i Danmark står vi lige nu og mangler 13 konsulenter inden for Dynamics, business intelligence og infrastrukter," siger han.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.