Artikel top billede

Martinsen: Jeg tror på Norriq

Optimismen fejler ikke noget hos Bo Martinsen, som et år efter sin fyring fra Norriq nu er tilbage i direktørstolen.

Trods fortidens voldsomme tab tror Norriqs genkomne koncernchef Bo Martinsen fuldt og fast på, at han kan gøre ERP-koncernen til en overskudsgivende forretning.

Da Martinsen i november i fjor blev fyret fra jobbet, kunne han se tilbage på en stribe markante underskud. Så hvad bygger han sin optimisme på?

"Nu har jeg nogle af de private investorer med mig, som jeg startede projektet med i sin tid. De føler ikke, at der noget, der er gået galt. Jeg kom til Norriq for at opbygge en international koncern, og det har jeg gjort med vækst på både top- og bundlinie. Samtidig er alle nøgletal blevet forbedret undervejs," siger Bo Martinsen i dag.

Han står nu i spidsen for den nye ejerkreds, som gennem "Investeringsselskabet af 5. oktober 2012" fra og med i dag har overtaget alle aktiviteterne i Norriq-koncernen. Posten som bestyrelsesformand overtages af Klaus Rasmussen som afløser Peter Theill.

"Det er et nystiftet dansk investeringsselskab med fem ejere, hvor jeg er en af dem," siger Bo Martinsen, som ikke ønsker at sætte navne på de øvrige nye ansigter i Norriqs ejerkreds. Men penge bliver tilsyneladende ikke noget problem, for som Bo Martinsen siger:

"Jeg har nogle investorer i ryggen, som har en balance på tilsammen flere milliarder kroner."

Også købsprisen holdes hemmelig, men vurderes ifølge Dagbladet Børsen at ligge mellem 50 og 100 millioner kroner. Derudover har de nye ejere også skudt et tocifret millionbeløb ind selskabet for at nedbringe en gæld, som før overtagelsen var på mellem 60 og 70 millioner kroner.

"Jeg kan ikke sige noget om den pris, der er betalt, men vi foretager samtidig en kapitalindsprøjtning på et højere tocifret millionbeløb for at nedbringe gammel gæld, så den ikke kommer til at belaste den daglige drift," siger Bo Martinsen.

Den første arbejdsdag som genkommen koncernchef har ifølge Bo Martinsen budt på mindst en positiv overraskelse. Der er nemlig nok at rive i for de omkring 270 medarbejdere i koncernen.

"Jeg glæder mig over, at vi har mere arbejde, end vi har konsulenter til. Alene i Danmark står vi lige nu og mangler 13 konsulenter inden for Dynamics, business intelligence og infrastrukter," siger han.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere