Artikel top billede

Her er Norriqs nye ejere - de er også færinger

Efter koncerndirektør Bo Martinsens comeback i Norriq er det stadig færøske investorer, der dominerer ejerkredsen i ERP-koncernen.

Der er et eksotisk skær over den personkreds, som efter gårsdagens salg af ERP-koncernen Norriq har overtaget ejerskabet i virksomheden.

Den genkomne koncernchef Bo Martinsen fortalte i går til CRN, at ejerkredsen består af fem tidligere mindretalsaktionærer i Norriq. Han ønskede dog på det tidspunkt ikke at oplyse navnene på de nye ejere.

Men ifølge CRNs oplysninger tæller den nye ejerkreds blandt andet den færøske rigmand Gullak Arngrimsson Madsen, som i erhvervsregisteret BiQ er registreret som fiskeskipper fra Hirtshals. Gullak Madsen er dog også involveret i rederivirksomhed og fiskeindustri. Hans investering i Norriq sker ifølge CRNs oplysninger gennem selskabet GTM Holding og Rederiet Ruth A/S.

Gullak Madsen står også opført som stifter af "Investeringsselskabet af 5. oktober 2012, som formelt er den nye ejer af Norriq. Her var han også indtil i går registreret som direktør. Den post er nu overtaget af advokat Olav Pedersen fra advokatkontoret Advonord i Hirtshals.

Endnu en central figur i overtagelsen af Norriq er ifølge CRNs oplysninger Torkil Holm Petersen, som opererer gennem selskabet Holm Aps i Thorshavn. Torkil Holm Petersen var indtil juni i år med i bestyrelsen for Norriqs moderselskab, ligesom han sad i bestyrelserne i flere af koncernens datterselskaber.

Sidste mand i den nye ejerkreds er Mortani Johannesen, som står bag selskabet Pf Enniberg.

De nu forhenværende ejere af Norriq var også for størstedelens vedkommende hjemmehørende på Færøerne.

Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra Bo Martinsen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere