Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

KMD-topchef efter salg: Her er KMD's fremtid

Interview: Flere KMD-bosser kan se frem til en klækkelig gevinst efter mandagens salg af selskabet. Se her, hvor topchef Lars Monrad-Gylling mener, at KMD's fremtid ligger.

KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gyllin,g er svært tilfreds efter salget af it-giganten til kapitalfonden Advent International. Du kan læse mere om salget her.

Så du er en glad direktør nu?

"Det har jeg sådan set været længe," siger han til Computerworld.

KL blev tilbage i 2008 tvunget til at sælge kommunernes it-selskab, fordi Folketinget besluttede det.

Vurdering af vækstpotentialet

Dengang var prisen i omegnen af to-tre milliarder kroner, hvilket den svenske kapitalfond EQT og ATP betalte.

Prisen for videresalget til Advent International er ikke offentliggjort, men er tidligere blevet skudt til at være i omegnen af syv milliarder kroner.

KMD-direktøren ønsker ikke at røbe prisen.

Men prisen afgøres vel blandt andet af, hvor stor en vækst, man vurderer, at KMD leverer i fremtiden? Hvordan ser du på det?

"I min optik er der stadigvæk et stort dansk offentligt marked, hvor vi ønsker at have en stærk position. Og det er et marked, der i sig selv er i vækst," siger Lars Monrad-Gylling.

Direktøren peger på, at selskabet netop har fokus på velfærdsteknologi, omsorgssektoren, skolesektoren og i det hele taget områder, som måske ikke er helt så digitaliseret endnu.

"I tillæg til det, så tænker vi også på at komme ud over landets grænser. Nu er vi så småt i Sverige. Så det venter også," fortæller Lars Monrad-Gylling.

Strid med stor-kunder

Igennem det seneste år har KMD været i en verbal konflikt i medierne med Kombit og KL på vegne af landets kommuner, der står for 70 procent af omsætningen hos KMD, om hvorvidt priserne på de såkalde monopol-systemer har været for høje.

Har det påvirket salgsforløbet og prisen?

"Jeg kan i hvert fald sige, at det er et faktum, at vi står her i dag. Og er blevet solgt. Så det er vel en del af svaret," siger Lars Monrad-Gylling.

Og så peger KMD-direktøren også på, at kun 25 procent af omsætningen stammer fra ikke-konkurrenceudsatte områder.

"Mens de 75 procent stammer fra områder med konkurrence," siger direktøren.

Endvidere er der en meget klar aftale i form af transitionsaftalen på monopol-området, som KL udformede, inden KMD blev solgt, påpeger han.

"Den har vi overholdt til punkt og prikke. Og det har vi også tænkt os fremover," lover Lars Monrad-Gylling.

Samtidig pointerer KMD-direktøren, at køberen naturligvis er vidende om den pågældende struktur og de udbudsplaner, der foreligger på monopol-området. 

"Det er ingen ukendt faktor for en køber," siger Lars Monrad-Gylling.

Læs også:

KMD-bosser åbner for hanerne til et sandt guld-bad

KMD solgt: Her er den nye ejer.

Det kommer der til at ske med KMD efter salget

KMD-tillidsfolk til møde om salg til ny ejer.

Forlist KMD-salg led i et strategisk spil.

Ledende KMD-ansatte tjener kassen på salget

Så KMD´s kunder vil heller ikke mærke en forskel, når der kommer en ny ejer til?

"Nej, vi er købt som en velkørende virksomhed, og ledelsen fortsætter. Og det er sådan set udtryk for at, at vores nye ejere køber ind til, at "det ser ganske fornuftigt ud"," siger KMD-direktøren.

"Derfor er der heller ikke lagt op til, at der skal være nogen større revolution fra dag et," siger han.

Kunderne vil opleve, at KMD udvikler sig.

KMD-direktøren peger i den sammenhæng på, at Advent faktisk er repræsenteret i 17 lande, har en betydelig størrelse og er kendt for netop at drive it-virksomheder.

Kan blive en stærk partner

"Så det kan blive en stærk partner for os i de kommende år," vurderer Lars Monrad-Gylling, der samtidig peger på, at det også kan blive en gevinst for de mange KMD-ansatte.

Du har stået i spidsen for selskabet siden 1998? Først med KL som ejere, så EQT/ATP og nu en amerikansk kapitalfond. Hvor længe bliver du i selskabet?

"Jeg er en ung mand på 52 år. Så jeg har tiden foran mig," svarer KMD-direktøren.

Bliver KMD-chefer millionærer?

Det er fremgået af tidligere regnskaber, at flere ledende medarbejdere har købt aktieoptioner, der er bundet op imod et salg? Er der flere KMD-chefer, der nu går hen og bliver millionærer på det her salg?

"Der er sket det, at bestyrelsesmedlemmer, direktion og en række ledende medarbejdere i 2009 investerede i KMD parallelt med, at de nuværende ejere købte aktier."

"Så vi fik tilbuddet om at købe aktier parallelt med de nuværende ejere. Og når ejerne tjener penge på salget, så gør denne her gruppe af mennesker det også," fortæller Lars Monrad-Gylling.

"Så vi får en fornuftig forretning af vores investering, parallelt med hvad EQT og ATP får," siger Lars Monrad-Gylling.

KMD har en årlig omsætning på mere end 4 milliarder kroner og har cirka 3.400 medarbejdere.

Salget skal formelt godkendes af myndighederne, inden det kan gennemføres endeligt.

Læs også:

KMD-bosser åbner for hanerne til et sandt guld-bad

KMD solgt: Her er den nye ejer.

Det kommer der til at ske med KMD efter salget

KMD-tillidsfolk til møde om salg til ny ejer.

Forlist KMD-salg led i et strategisk spil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere