Artikel top billede

Mislykket Atea-salg forgylder Kunøe

Facit efter forsøg på at sælge Atea til ukendt kapitalfond: Atea-aktionærer scorer næsten en halv milliard.

Det kan godt være, at it-rigmanden Ib Kunøe ærgrer sig over, at han nu må opgive sit forsøg på at sælge sin aktiepost i Danmarks største it-forhandler. Men som et plaster på såret, kan Ib Kunøe dog glæde sig over, at hans Atea-aktier på bare to døgn er blevet mere end 100 millioner kroner mere værd.

Da Atea onsdag formiddag offentliggjorde, at man var i forhandlinger om et salg af virksomheden til en kapitalfond, lå aktiekursen på omkring 58 kroner pr. aktie. Derefter steg kursen i løbet af onsdagen med ni point til kurs 67.

Men efter at Atea i går aftes meddelte, at salgsforhandlingerne er strandet, handles aktien her til morgen fredag til kurs 62.

Omregnet til menneskepenge, betyder det, at Ateas aktionærer lige nu står til en gevinst på godt 400 millioner kroner. Og med godt 28 procent af aktierne står Ib Kunøe alene til en gevinst på 116 millioner kroner.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere