Artikel top billede

Mystik om million-hul hos krakket forhandler

Millionerne er fosset ud af firma, der nu må lukke, efter at et kæmpe softwareprojekt er kollapset.

Fire millioner. Så mange penge har det nu lukkede udviklingshus Itgration måttet afskrive, efter at et stort softwareprojekt er røget i vasken.

Afskrivningen betyder, at det seneste årsregnskab fra Itgration ender med et samlet minus på mere end fem millioner kroner.

I regnskabsåret 2010/11 kom selskabet ud med et underskud i underkanten af 700.000 kroner, og i revisorpåtegningen fra dét årsregnskab fremgik det, at det var nødvendigt at få tilført kapital for at sikre den fremtidige drift.

"Selskabets fortsatte drift efter min opfattelse betinget af støtte fra kapitalejerne ved tilvejebringelse af finansielt beredskab for selskabet for at kunne færdiggøre igangværende softwareudvikling," skrev revisoren i sin påtegning til aktionærerne i selskabets forrige regnskab (2010/11).

Nogenlunde samme ordlyd finder man i det seneste årsregnskab, og da tilførslen af kapital ikke er sket, er selskabet i sidste måned lukket ned med et dundrende millionunderskud, og et strandet softwareprojekt, der er blevet erklæret værdiløst. 

"Vi arbejder med at lave en solvent lukning af selskabet, og den skulle være mere eller mindre færdig nu," siger den nu tidligere direktør i selskabet Thomas Rørbæk til CRN. Ellers er den nu tidligere direktør sparsom med oplysninger om økonomien selskabet eller det mislykkede softwareprojekt.

Han kan dog oplyse, at overskuddet oprindeligt skulle have været langt større og lydt på hele 14 millioner kroner.

"Vi har solgt ud af vores aktiver, og så var de mere værd, end hvad vi egentlig troede, så det var bare positivt," siger den nu tidligere direktør om de ni millioner, som selskabet har barberet af underskuddet.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere