Artikel top billede

Mystik om million-hul hos krakket forhandler

Millionerne er fosset ud af firma, der nu må lukke, efter at et kæmpe softwareprojekt er kollapset.

Fire millioner. Så mange penge har det nu lukkede udviklingshus Itgration måttet afskrive, efter at et stort softwareprojekt er røget i vasken.

Afskrivningen betyder, at det seneste årsregnskab fra Itgration ender med et samlet minus på mere end fem millioner kroner.

I regnskabsåret 2010/11 kom selskabet ud med et underskud i underkanten af 700.000 kroner, og i revisorpåtegningen fra dét årsregnskab fremgik det, at det var nødvendigt at få tilført kapital for at sikre den fremtidige drift.

"Selskabets fortsatte drift efter min opfattelse betinget af støtte fra kapitalejerne ved tilvejebringelse af finansielt beredskab for selskabet for at kunne færdiggøre igangværende softwareudvikling," skrev revisoren i sin påtegning til aktionærerne i selskabets forrige regnskab (2010/11).

Nogenlunde samme ordlyd finder man i det seneste årsregnskab, og da tilførslen af kapital ikke er sket, er selskabet i sidste måned lukket ned med et dundrende millionunderskud, og et strandet softwareprojekt, der er blevet erklæret værdiløst. 

"Vi arbejder med at lave en solvent lukning af selskabet, og den skulle være mere eller mindre færdig nu," siger den nu tidligere direktør i selskabet Thomas Rørbæk til CRN. Ellers er den nu tidligere direktør sparsom med oplysninger om økonomien selskabet eller det mislykkede softwareprojekt.

Han kan dog oplyse, at overskuddet oprindeligt skulle have været langt større og lydt på hele 14 millioner kroner.

"Vi har solgt ud af vores aktiver, og så var de mere værd, end hvad vi egentlig troede, så det var bare positivt," siger den nu tidligere direktør om de ni millioner, som selskabet har barberet af underskuddet.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere