Artikel top billede

Forhandler: Millionoverskuddet udbetales som sædvanlig til ejeren

Datamann sidder sammen med sin nærmeste konkurrent solidt på markedet for løsninger til autobranchen. Millionoverskuddet udbetales som sædvanlig til ejeren.

Søborg-forhandleren Datamann sidder på omkring 35 procent af markedet for løsninger til autobranchen, og den nærmeste konkurrent ADP er en endnu større spiller på området. Alligevel vil selskabets økonomichef Jens Grann ikke betegne situationen, som at de to virksomheder tilsammen sidder på et monopol.

"Nej, det kan man ikke sige for i den lave ende af markedet findes et produkt, som også er meget populært," lyder det.

Forretningen går godt, og overskuddet på godt to en halv million kroner udbetales til ejeren Stefan Hestbæk.

"Der er ikke noget argument for at hobe egenkapital op i et aktieselskab, så kan man lige så godt udbetale overskudddet," forklarer Datamanns økonomichef Jens Grann.

Kommunikation er humlen

En Datamann-løsning til autobranchen omfatter økonomi, administration, værksteds- og værkførerfunktion, styring af reservedelslager, fakturering og bestilling af biler.

"Humlen i løsningen er kommunikationen mellem vores system og fabrikken eller importøren eller ofte begge dele," siger Jens Grann.

Hvis for eksempel en bil kommer ind på et værksted med en smadret front, så kan værkføreren i dag tage et billede og (næsten) få systemet til at fortælle ham, hvilke dele der skal bruges. Datamanns løsning kan så til gengæld fortælle værkføreren, hvad reservedelene koster.

Økonomichefen lægger ikke skjul på, at løsninger til autobranchen er en "væsentlig indtægtskilde". Faktisk baserer Datamann, som i 2011/2012 havde en bruttofortjeneste på knap 19 millioner kroner, omkring 70 procent af sin omsætning på autokunder.

"Det går godt. Nogle af kunderne er blevet større, og der er kommet nye til. Særlig det, at der kommer nye til, er rigtig dejligt," siger Jens Grann.

Han fortæller, at der blandt de nye kunder er Finn Allan Eriksen Automobiler i Århus som forhandler Mazda og Nissan og forhandleren Mazda Hobro.

Søsætter ASP-løsning

Jens Grann betegner det som noget af en milepæl, at firmaet efter års arbejde har søsat sin nye ASP-løsning (Application Service Provider) til autobranchen med Mazda Hobro som første kunde. Idéen med ASP-løsningen er, at det skal være nemt. Alt, hvad en ASP-løsning kræver, er en internetforbindelse, så kan kunden bruge sin løsning og eventuelt komme i kontakt med leverandøren, hvor løsningen ligger.

En sådan ASP-løsning Datamann leveret i flere år til ejendomsadministration, hvor kravene til kommunikation og integration har været knap så krævende.

I den lave ende af markedet findes som nævnt flere forskellige løsninger, mens det i den høje ende enten er ADP eller Datamann, der sidder på markedet. Herudover har enkelte producenter egne løsninger som eksempelvis SMC, der forhandler Folkevogn og Mercedes.

Forventningerne til indeværende regnskabsår er "relativt positive" ifølge økonomichefen:

"Det kunne godt se ud til, at vi kan holde samme niveau som i det forgangne år, og det vil bestemt være tilfredsstillende, for det niveau er faktisk over vores egne forventninger."
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.