Top 100:Her er de 69 bedste danske it-konsulenthuse lige nu: Se listen

Artikel top billede

Forhandler: Millionoverskuddet udbetales som sædvanlig til ejeren

Datamann sidder sammen med sin nærmeste konkurrent solidt på markedet for løsninger til autobranchen. Millionoverskuddet udbetales som sædvanlig til ejeren.

Søborg-forhandleren Datamann sidder på omkring 35 procent af markedet for løsninger til autobranchen, og den nærmeste konkurrent ADP er en endnu større spiller på området. Alligevel vil selskabets økonomichef Jens Grann ikke betegne situationen, som at de to virksomheder tilsammen sidder på et monopol.

"Nej, det kan man ikke sige for i den lave ende af markedet findes et produkt, som også er meget populært," lyder det.

Forretningen går godt, og overskuddet på godt to en halv million kroner udbetales til ejeren Stefan Hestbæk.

"Der er ikke noget argument for at hobe egenkapital op i et aktieselskab, så kan man lige så godt udbetale overskudddet," forklarer Datamanns økonomichef Jens Grann.

Kommunikation er humlen

En Datamann-løsning til autobranchen omfatter økonomi, administration, værksteds- og værkførerfunktion, styring af reservedelslager, fakturering og bestilling af biler.

"Humlen i løsningen er kommunikationen mellem vores system og fabrikken eller importøren eller ofte begge dele," siger Jens Grann.

Hvis for eksempel en bil kommer ind på et værksted med en smadret front, så kan værkføreren i dag tage et billede og (næsten) få systemet til at fortælle ham, hvilke dele der skal bruges. Datamanns løsning kan så til gengæld fortælle værkføreren, hvad reservedelene koster.

Økonomichefen lægger ikke skjul på, at løsninger til autobranchen er en "væsentlig indtægtskilde". Faktisk baserer Datamann, som i 2011/2012 havde en bruttofortjeneste på knap 19 millioner kroner, omkring 70 procent af sin omsætning på autokunder.

"Det går godt. Nogle af kunderne er blevet større, og der er kommet nye til. Særlig det, at der kommer nye til, er rigtig dejligt," siger Jens Grann.

Han fortæller, at der blandt de nye kunder er Finn Allan Eriksen Automobiler i Århus som forhandler Mazda og Nissan og forhandleren Mazda Hobro.

Søsætter ASP-løsning

Jens Grann betegner det som noget af en milepæl, at firmaet efter års arbejde har søsat sin nye ASP-løsning (Application Service Provider) til autobranchen med Mazda Hobro som første kunde. Idéen med ASP-løsningen er, at det skal være nemt. Alt, hvad en ASP-løsning kræver, er en internetforbindelse, så kan kunden bruge sin løsning og eventuelt komme i kontakt med leverandøren, hvor løsningen ligger.

En sådan ASP-løsning Datamann leveret i flere år til ejendomsadministration, hvor kravene til kommunikation og integration har været knap så krævende.

I den lave ende af markedet findes som nævnt flere forskellige løsninger, mens det i den høje ende enten er ADP eller Datamann, der sidder på markedet. Herudover har enkelte producenter egne løsninger som eksempelvis SMC, der forhandler Folkevogn og Mercedes.

Forventningerne til indeværende regnskabsår er "relativt positive" ifølge økonomichefen:

"Det kunne godt se ud til, at vi kan holde samme niveau som i det forgangne år, og det vil bestemt være tilfredsstillende, for det niveau er faktisk over vores egne forventninger."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital