Forhandler: Millionoverskuddet udbetales som sædvanlig til ejeren

Datamann sidder sammen med sin nærmeste konkurrent solidt på markedet for løsninger til autobranchen. Millionoverskuddet udbetales som sædvanlig til ejeren.

Søborg-forhandleren Datamann sidder på omkring 35 procent af markedet for løsninger til autobranchen, og den nærmeste konkurrent ADP er en endnu større spiller på området. Alligevel vil selskabets økonomichef Jens Grann ikke betegne situationen, som at de to virksomheder tilsammen sidder på et monopol.

"Nej, det kan man ikke sige for i den lave ende af markedet findes et produkt, som også er meget populært," lyder det.

Forretningen går godt, og overskuddet på godt to en halv million kroner udbetales til ejeren Stefan Hestbæk.

"Der er ikke noget argument for at hobe egenkapital op i et aktieselskab, så kan man lige så godt udbetale overskudddet," forklarer Datamanns økonomichef Jens Grann.

Kommunikation er humlen
En Datamann-løsning til autobranchen omfatter økonomi, administration, værksteds- og værkførerfunktion, styring af reservedelslager, fakturering og bestilling af biler.

"Humlen i løsningen er kommunikationen mellem vores system og fabrikken eller importøren eller ofte begge dele," siger Jens Grann.

Hvis for eksempel en bil kommer ind på et værksted med en smadret front, så kan værkføreren i dag tage et billede og (næsten) få systemet til at fortælle ham, hvilke dele der skal bruges. Datamanns løsning kan så til gengæld fortælle værkføreren, hvad reservedelene koster.

Økonomichefen lægger ikke skjul på, at løsninger til autobranchen er en "væsentlig indtægtskilde". Faktisk baserer Datamann, som i 2011/2012 havde en bruttofortjeneste på knap 19 millioner kroner, omkring 70 procent af sin omsætning på autokunder.

"Det går godt. Nogle af kunderne er blevet større, og der er kommet nye til. Særlig det, at der kommer nye til, er rigtig dejligt," siger Jens Grann.

Han fortæller, at der blandt de nye kunder er Finn Allan Eriksen Automobiler i Århus som forhandler Mazda og Nissan og forhandleren Mazda Hobro.

Søsætter ASP-løsning
Jens Grann betegner det som noget af en milepæl, at firmaet efter års arbejde har søsat sin nye ASP-løsning (Application Service Provider) til autobranchen med Mazda Hobro som første kunde. Idéen med ASP-løsningen er, at det skal være nemt. Alt, hvad en ASP-løsning kræver, er en internetforbindelse, så kan kunden bruge sin løsning og eventuelt komme i kontakt med leverandøren, hvor løsningen ligger.

En sådan ASP-løsning Datamann leveret i flere år til ejendomsadministration, hvor kravene til kommunikation og integration har været knap så krævende.

I den lave ende af markedet findes som nævnt flere forskellige løsninger, mens det i den høje ende enten er ADP eller Datamann, der sidder på markedet. Herudover har enkelte producenter egne løsninger som eksempelvis SMC, der forhandler Folkevogn og Mercedes.

Forventningerne til indeværende regnskabsår er "relativt positive" ifølge økonomichefen:

"Det kunne godt se ud til, at vi kan holde samme niveau som i det forgangne år, og det vil bestemt være tilfredsstillende, for det niveau er faktisk over vores egne forventninger."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?