Artikel top billede

Kæmpebøde truer Microsoft

EU-Kommissionen mener, at softwaregiganten har overtrådt pålæg om at give kunderne frit valg af internet-browser.

I går offentliggjorde EU-Kommissionen, at man har sendt en formel protest mod den måde Microsoft har opfyldt sin forpligtelse til at give brugere mulighed for at fravælge Microsofts standardbrowser Explorer.

Kravet om frit valg stammer fra en dom fra 2009, som pålagde Microsoft at tilbyde brugerne selv at bestemme, hvilken browser de ville benytte. Kravet gælder frem til 2014, Men EU-Kommissionen mener, at Microsoft brød dommen da man i februar i fjor udsendte opdateringen Service Pack 1 til Windows 7.

I perioden fra februar 2011 til juli i år kan flere millioner brugere være blevet snydt for muligheden for selv at vælge browser.

Kommissionens formelle protest mod Microsoft kan være første skridt imod en ny sag, som ifølge EUs regler kan udløse bøder på op til 10 procent af Microsofts omsætning.

EU har tidligere ført en række sager mod Microsoft, som har udløst rekordstore bøder på mellem to og seks milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere