Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

62-årige Ole Westergaard er stifter af Westergaard CSM og Service & Support Forum. Han bor i Lyngby og er gift med Kirsten. Han har voksne børn - Bo og Nina, som begge er 32 år.

Drop fokus på dimser og pas på jeres viden!

Selvtilstrækkelighed og kundernes misforståede spareiver er de største udfordringer for it-branchen, siger brancheveteranen Ole Westergaard.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Det er muligheden for hele tiden at rykke videre og udvikle både min forretning og mig selv, der har været mit drive hele vejen igennem - og stadig er det.

Og hvad bryder du dig mindst om?

Jeg kan ikke fordrage selvtilfredshed og selvtilstrækkelighed. Du går i stå fagligt og menneskeligt, hvis du mister evnen til at lære og være åben over for nye måder at løse udfordringerne på.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Jeg er jo en erfaren mand inden for faget, og det at have været med til at definere processtyret it fra starten er noget af det, jeg er meget stolt af.

Og hvad vil du helst glemme?

Generelt står jeg ved de beslutninger, jeg har truffet i løbet af min karriere. Men hvis jeg skal nævne noget, som jeg ville have gjort anderledes, så var det at "springe ud" med egen virksomhed langt tidligere.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for den danske it-branche?

Jeg synes, at tidligere formand for Dansk IT (tidl. Dansk Dataforening) samt administrerende direktør for Devoteam Allan Fischer-Madsens personlighed og drive har betydet meget for it-branchen, ligesom han har haft stor indflydelse på den danske telesektors transformation.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Egentlig det samme som nu, men ellers et job med lige så store og engagerende forretningsmæssige og faglige muligheder - og ubegrænset tid til golf, rejser, sprog og kultur.

Hvad er lige nu den største trussel mod it-branchen?

Misforstået spareiver. Hvor man hælder barnet ud med badevandet og nedlægger velfungerende it-afdelinger. Oftest bliver det dyrere i sidste ende, fordi der samtidig forkastes en stor mængde know-how, som siden hen skal bygges op igen fra grunden.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville lade være med at fokusere så meget på dimser og produkter og i stedet sætte processer og organisation i centrum. For mig er det altid mennesker, der gør forskellen og får it til at fungere - eller ikke fungere.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg prioriterer mine opgaver. Roden til stress er oftest manglende struktur, og selvom jeg arbejder meget, sørger jeg altid for at gøre det systematisk, så arbejdet bliver en fornøjelse og fri for stress.

Hvordan kobler du af?

Jeg holder meget af at være ude og få rørt mig, så en tur på golfbanen eller hårdt fysisk arbejde i huset eller haven er altid godt.

Hvad laver du om ti år?

Tja, så er jeg 72. Men jeg er særdeles fit for fight, så jeg er højst sandsynligt stadig erhvervsaktiv i mine virksomheder. Jeg er jo i den privilegerede position, at det, jeg arbejder med, også er min store interesse, og derfor har jeg intet ønske om at stoppe lige foreløbig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.