Artikel top billede

Investering i nye kontorer kostede overskuddet

Kolding-forhandler vil vaske den røde plet på bundlinen væk næste år.

Selvom Kolding-forhandleren Print2it efter to år med pæne overskud kom ud med et underskud på lidt under 95.000 kroner før skat i seneste regnskabsår, ser direktør Morten Hegelund lyst på fremtiden.

Det er række langsigtede investeringer, som har kostet det lille minus på bundlinjen hos printer- og kopimaskineforhandleren, og de tjener sig ifølge Morten Hegelund hjem på den lange bane.

"Sidste års regnskab beror i, at vi har investeret i at lave nye kontorer, og deraf har vi fået nogle store afskrivninger," siger han og tilføjer, at selskabets bruttoavance ikke er faldet betragteligt.

Rent udviklingsmæssigt går det fint for selskabet, især tiderne taget i betragtning, mener Print2it-direktøren, der også kan fortælle, at medarbejderstaben er blevet udvidet med en enkelt mand.

"Vi har ansat en tekniker mere, fordi vi har mange serviceaftaler, og vores servicedel vokser," forklarer Morten Hegelund, der også selv har fået lidt ekstra i lønningsposen.

"I og med, at vi har et selskab som en del af en koncern, er der ingen grund til at lave for meget overskud. Vi har jo den egenkapital, vi skal bruge," tilføjer han.

Nødvendige investeringer

Samtidig påpeger Morten Hegelund, at de  investeringer, der blev foretaget i det netop afsluttede regnskabsår, har været nødvendige.

"Det kommer os rigtig meget til gode i form af øgede besparelser til drift i løbet af de næste fire til fem år. Det er derfor, vi har investeret så meget, som vi har," siger han.

Ifølge Print2it-direktøren ville selskabet komme ud med et overskud på omkring 400.000 kroner, hvis ikke der var blevet investeret i bedre kontorfaciliteter.

"Det er også det, der reelt har givet os vores underskud, men jeg tror også på, at man som virksomhedsleder engang imellem skal sætte sig ned og kigge i krystalkuglen og tilpasse omkostningerne til de tider, der kommer, og det er det, vi har gjort i dette regnskab," forklarer Morten Hegelund, der forventer, at Print2it igen laver overskud i 2013.

Besparelserne på driften er ifølge direktøren kun mulige, fordi der de seneste år er investeret massivt på it-området.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere