Artikel top billede

Investering i nye kontorer kostede overskuddet

Kolding-forhandler vil vaske den røde plet på bundlinen væk næste år.

Selvom Kolding-forhandleren Print2it efter to år med pæne overskud kom ud med et underskud på lidt under 95.000 kroner før skat i seneste regnskabsår, ser direktør Morten Hegelund lyst på fremtiden.

Det er række langsigtede investeringer, som har kostet det lille minus på bundlinjen hos printer- og kopimaskineforhandleren, og de tjener sig ifølge Morten Hegelund hjem på den lange bane.

"Sidste års regnskab beror i, at vi har investeret i at lave nye kontorer, og deraf har vi fået nogle store afskrivninger," siger han og tilføjer, at selskabets bruttoavance ikke er faldet betragteligt.

Rent udviklingsmæssigt går det fint for selskabet, især tiderne taget i betragtning, mener Print2it-direktøren, der også kan fortælle, at medarbejderstaben er blevet udvidet med en enkelt mand.

"Vi har ansat en tekniker mere, fordi vi har mange serviceaftaler, og vores servicedel vokser," forklarer Morten Hegelund, der også selv har fået lidt ekstra i lønningsposen.

"I og med, at vi har et selskab som en del af en koncern, er der ingen grund til at lave for meget overskud. Vi har jo den egenkapital, vi skal bruge," tilføjer han.

Nødvendige investeringer

Samtidig påpeger Morten Hegelund, at de  investeringer, der blev foretaget i det netop afsluttede regnskabsår, har været nødvendige.

"Det kommer os rigtig meget til gode i form af øgede besparelser til drift i løbet af de næste fire til fem år. Det er derfor, vi har investeret så meget, som vi har," siger han.

Ifølge Print2it-direktøren ville selskabet komme ud med et overskud på omkring 400.000 kroner, hvis ikke der var blevet investeret i bedre kontorfaciliteter.

"Det er også det, der reelt har givet os vores underskud, men jeg tror også på, at man som virksomhedsleder engang imellem skal sætte sig ned og kigge i krystalkuglen og tilpasse omkostningerne til de tider, der kommer, og det er det, vi har gjort i dette regnskab," forklarer Morten Hegelund, der forventer, at Print2it igen laver overskud i 2013.

Besparelserne på driften er ifølge direktøren kun mulige, fordi der de seneste år er investeret massivt på it-området.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere