BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Benhård styring sikrer profit hos dansk online-veteran

Man kan godt tjene penge på onlinehandel, hvis man effektiviserer konstant, siger direktør.

Bestyrelsesmøder hver måned er en vigtig del af rutinen for onlinebutikken Computersalg. Efter 16 år i branchen kan direktør Kim Rand kondensere opskriften for overlevelse i det meget konkurrenceprægede onlinemarked.

"Hvis du kæmper for og arbejder med at effektivisere, så kan du godt tjene penge på det danske marked," siger han i en kommentar til, at Computersalg netop har afleveret sit tredje overskud i træk. To millioner kroner lyder bundlinjen før skat.

"Jeg er meget tilfreds. Ikke mange af dem, vi sammenligner os med, giver overskud," mener Kim Rand.

For ham handler det om, at Computersalg holder sig på sporet og hele tiden har øje for effektivisering og på at få butikken til at køre glat.

"Når du arbejder med så små marginaler, skal der være en benhård styring af virksomheden. Derfor holder vi også månedlige bestyrelsesmøder, for at kunne holde os selv til ilden," forklarer Kim Rand.

For at understrege hvor vigtig han mener bestyrelsen er, fortæller Kim Rand, at han har håndplukket folk med særlige kompetencer til bestyrelsen for at få kvalificeret modspil. Blandt andet Jan Larsen, der er salgs- og personaledirektør  i Irma.

"Det er vigtigt at have kompetente folk, så vi kan få den rigtige vejledning," siger Kim Rand.

Den vejledning trækker han blandt andet på, når det gælder planerne om at få Computersalg til at vokse. Det indebærer, at Computersalg står overfor, at skulle flytte. Lokalerne i Lille Skensved har nemlig længe været for små, hvis ambitionerne om at vokse, skal kunne føres ud i livet.

"Det har været en forhindring for, at vi kunne udvide, fordi vores lagerkapacitet kun lige har kunnet følge med til det danske marked," fortæller Kim Rand, der med en udvidelse af lageret ser muligheder for ekspansion.

"Når vi flytter til det nye lager, vil vi få mulighed for at tage nye produktområder ind og gå ind i andre lande," konstaterer han.

Det nye lager er på 2700 kvadratmeter, og dermed bliver lagerpladsen næsten tredoblet.

Kim Rand mener flytningen peger fremad, og ser den som en investering i fremtiden.

"Sidste år var tilfredsstillende. Derfor er vi i år gået i gang med et investeringsår, hvor vi gør en masse ting, der skal hjælpe os med, at kunne vokse fremover," siger Kim Rand.

Kim Rand vil ikke oplyse, hvor Computersalg flytter, men fortæller at det bliver snart.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.