Artikel top billede

Elgiganten: Vores butikker skal være større

Den nye topchef for Elgiganten i Danmark vil have større varehuse og øget fokus på ekstra services.

Mens konkurrenterne i stor stil lider, kører Elgiganten det ene kæmpe overskud hjem efter det andet, og ifølge Peder Stedal, ny direktør i Elgiganten, skyldes det, at kæden er dygtige til at skabe harmoni mellem indtjening og omkostninger.

"Det vi har gjort konkret, er, at vi har fokus på at have de rigtige produkter, de rigtige priser, men også fokuserer knaldhårdt på varehusene," forklarer Elgigantens topchef.

Ifølge Peder Stedal bliver Elgigantens næste store udfordring at få udvidet sine allerede eksisterende varehuse frem for at bygge nye. 

"Vi vil rigtig gerne have flere kvadratmeter. Vi er kendt for varehuse, hvor kunderne kan komme ind og se, lytte, røre, føle og prøve produkterne. Det er vores metier," siger han.

Hårdt marked - også i Danmark

Peder Stedal mener dog ikke, at kampen om retailmarkedet ene og alene kan vindes på de store varehuse. Ifølge Elgigantens nye direktør er konkurrencen i Danmark inden for forbrugerelektronik benhård. 

"Branchen er præget af stor konkurrence, og særligt på grund af internettet er det blevet så transparent, at man er nødt til at være meget, meget skarp," siger han.

Netop på grund af konkurrencen fra online-handelen, er Elgiganten nødt til at kunne give kunderne noget ekstra, som internetbutikkerne ikke kan, mener Peder Stedal.

"Det, vi ser, er, at produkterne er så teknisk komplicerede, og at kunderne ikke får udnyttet produkterne godt nok," siger han.

Vil sælge ekstra services

Den nye direktør fortæller, at den store elektronikkæde kommer til at fokusere meget på et nyt knowhow-koncept, hvor kunden altså kan komme ind til Elgiganten og få hjælp og vejledning i forbindelse med købet af et produkt, eksempelvis klargøring af en computer.

Og den service er Peder Stedal sikker på, at forbrugeren godt vil betale ekstra for, men han afviser samtidig, at priserne på de enkelte varer bliver hævet som følge af den ekstra service, som Elgiganten fremover vil rette fokus imod.

"Det ligger i knowhow-konceptet, at man har mulighed for at betale en ekstra skilling for det," siger den nye direktør i Elgiganten.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.