Artikel top billede

Tumult på det danske pc-marked - salget falder

Voldsomme udsving i pc-producenternes salg til det danske marked i tredje kvartal, hvor overfyldte lagre udløste en lussing til blandt andet Acer.

Pc-producenternes salgstal tager endnu en rutsjebanetur.

Ifølge en opgørelse fra analysefirmaet IDC leverede producenterne i 3. kvartal 358.080 computere til det danske marked, hvilket er et fald på godt seks procent i forhold til samme kvartal året før. Dog er der tale om en fremgang på næsten 10.000 enheder i forhold til 2. kvartal.

For de enkelte producenter er der tale om voldsomme udsving. Sidste kvartals topscorer Acer er nu røget helt ned på femtepladsen. I toppen af feltet ligger Lenovo med et pænt forspring ned til nummer to, HP, som fortsat er langt fra fordums storhed. Den store højdespringer er Asus, som på tredjepladsen har distanceret Apple.

Senioranalytiker i IDC, Anders Elbak, forklarer de store udsving fra kvartal til kvartal med, at nogle producenter som eksempelvis Acer har valgt at opbygge lagre før sommeren. Derfor faldt deres leverancer tilsvarende i tredje kvartal.

"Q2 var et rigtigt godt kvartal, når man bare ser på tallene, men det var også præget af, at der blev bygget lagre op i kanalen. Derfor har nogle producenter helt naturligt ikke solgt så meget i Q3," siger Anders Elbak, som samtidig peger på, at pc-markedet generelt er præget af store bevægelser.

"Der sker utrolig meget i markedet i øjeblikket med øget konkurrence fra tablets. Og så er tallene meget drevet af, hvem der lige får en god aftale i stand med en detailkæde. Så kan det være et produkt fra Asus den en måned og fra Acer den næste måned. Enkelte produkter betyder også mere, fordi der kommer modeller på hylderne, som er betydeligt mere interessante end pc'er har været længe," siger Anders Elbak.

Han henviser dermed til Microsofts lancering af Windows 8 og de nye pc-modeller, som producenterne i den forbindelse har på bedding.

Læs mere:


Pc-salget i Danmark Q3 2012 - markedsandel og antal.

 2012 Q3 - pct.Antal2011 Q3 - pct.Antal
Lenovo23,784.73318,269.398
HP18,867.15627,0103.131
Asus14,752.6639,134.930
Apple12,343.93511,744.700
Acer11,641.58712,045.896
Dell6,523.2427,327.707
Andre12,644.76414,656.130
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.