Artikel top billede

Getmore-sagen: Forsvarer raser over politiets smøleri

Efter mere end tre års sagsbehandling kræver forsvareren for de tre sigtede i momssvindelsagen mod Getmore og Multimedia World nu at statsadvokaten griber ind.

Advokat Kåre Pihlmann, der er forsvarer for de tre tidligere ejere af it-butikkerne Getmore og Multimedia World, vil nu have statsadvokaten til at ruske op Københavns Politis langstrakte behandling af sagen.

Det er mere end tre og et halvt år siden, at Skat første gang greb ind i sagen ved at begære Multimedia World konkurs. Det skete fordi Skat mente, at selskabet havde snydt med sine momsafregninger. Kort efter blev også søsterselskabet Getmore involveret i sagen.

Getmore gik endeligt konkurs for to år siden - i oktober 2010 - og samtidig bevl de tre ejere sigtet i sagen. Siden da har politiet efterforsket sagen, uden at det har ført til en anklage.

"Der er ikke længere et rimeligt forhold mellem sagens kompleksitet og den tid, det har taget for anklagemyndigheden at behandle den. Det er jo ikke en sag, som fylder flere flyttelæs, så mere kompliceret er den heller ikke," lyder det fra Kåre Pihlmann, som nu har sendt en formel klage over den langsommelige sagsbehandling til Statsadvokaten for København.

Han forventer, at klagen vil få anklagemyndigheden ved Københavns Politi til at rubbe neglene.

"Jeg forventer at statsadvokaten pålægger Københavns Politi at afslutte sagsbehandlingen snarest, ligesom jeg forventer, at statsadvokaten vil kritisere den lange ventetid. Sagen er et endog meget grelt eksempel på, at sagsbehandlingstiderne i økonomiske straffesager er uacceptabelt lange og på kant med Menneskerettighedskonventionens krav om rettergang inden rimelig frist," siger Kåre Pihlmann.

I sidste uge fortalte politiassessor Boye Petersen fra Københavns Politi til CRN, at der lige nu "arbejdes" på sagen, uden at han dog kunne give nogen præcis dato for, hvornår et anklageskrift mod de tre sigtede vil ligge klar.

Klik her for at se alle CRNs artikler om sagen mod Getmore og Multimedia World.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.