Artikel top billede

Konkurrenter jubler: Nu tager vi NetDesigns kunder

TDCs plan om "integrere" NetDesign med TDC Hosting vil få kunderne til at vende sig mod de mindre spillere på markedet, lyder spådommen fra NetDesigns konkurrenter.

TDCs plan om at knytte netværksforhandleren NetDesign tættere til resten af TDC-koncernen tænder julelys i øjnene hos NetDesigns konkurrenter.

Ifølge TDCs nye strategiplan vil telegiganten "integrere" NetDesign med TDC Hosting for at gøre det enklere at sælge produkter og services til erhvervskunderne. NetDesign, der blev en del af TDC-koncernen i 2004, deler i forvejen lokaler med TDC Hosting, men har alligevel udadtil ageret som et selvstændig forhandler.

Men ifølge to af TDCs konkurrenter kan planen meget vel ende med at give bagslag, fordi mange kunder vil være tilbageholdende med at kaste sig i armene telegiganten.

Hos netværksforhandleren Axcess er direktør Stig Abildsø ikke overrasket over udspillet fra TDC.

"Det er et paradigmeskift for NetDesign. De sidste mange år har de holdt profilen, men jeg har da ventet på, at de hev skiltet ned og blev en del af TDC," siger Stig Abildsø.

"For os er det positivt, og som jeg ser det får vi en konkurrent mindre. Nu bliver NetDesign en del af TDC-koncern med tusindvis af medarbejdere, og kunderne kommer til at se det som en rigtig stor spiller. Vi har taget en del kunder fra Netdesign og min fornemmelse er, at kunderne foretrækker en mindre spiller med den nærhed som vi kan til byde," siger Stig Abildsø.

Han henviser til at NetDesign det seneste år har mistet omsætning, mens der i hans egen virkosmhed har været en vækst på omkring 30 procent.

Hos infratruktur-forhandleren Mindzet er direktør Morten Waltorp Knudsen enig med sin kollega fra Axcess.

"NetDesigns binding til TDC bliver nok mere tydelig nu. Så det er spændende, hvordan de vil håndtere det. Hvis kunderne har andre ønsker om for eksempel valg af teleleverandør, vil de nok være tilbøjelige til at bruge sådan nogen som os eller andre mere uafhængige forhandlere," lyder vurderingen fra Morten Waltorp Knudsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra NetDesigns direktør, Keld Jersild Olsen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere