Artikel top billede

Also Actebis åbner dansk distribution af Huawei

Landets største distributør udvider sit sortiment med den kinesiske netværksproducent.

Kinesiske Huawei har indgået en nordisk distributionsaftale med Also Actebis, som dermed udvider sit sortiment med produkter fra en markant global spiller indenfor netværksprodukter.

Aftalen med den kinesiske producent skal ifølge produkt- og marketingdirektør i Also Actebis, Lone Knudsen, ses som et supplement til distributørens eksisterende sortiment, som omfatter produkter fra HP, D-link, Netgear, Zyxel og en række consumerprodukter fra Cisco.

"De første varer er landet på lageret og er mere eller mindre klar til levering, og vi har også lavet de indledende øvelser med at gå ud og tale med forhandlere i alle tre lande," fortæller Lone Knudsen.

Med Huaweis indtog i kanalen er der lagt op til øget konkurrence på netværksprodukter på enterprise-markedet, hvor amerikanske Cisco i dag står stærkt. Og den kinesiske offensiv bliver ikke mindre pikant i betragtning af, at Ciscos enterprise-produkter herhjemme alene distribueres af Also Actebis' største konkurrent Tech Data.

Lone Knudsen er tilbageholdende med at udfordre Cisco og Tech Data, men lægger ikke skjul på, at Also Actebis ser aftalen med Huawei som en mulighed for at udvide sin forretning.

"Jeg skal ikke lave en krigserklæring mod Cisco, men det er ikke meningen, at vi med Huawei skal ud og kannibalisere vores eksisterende netværksforretning," siger Lone Knudsen, som ikke vil sætte tal på, hvor stor en omsætning Also Actebis forventer at få ud af aftalen med Huawei.

"Vi har da nogle forventninger til, hvad den forretning skal indbringe, men de tal tror jeg vi holder for os selv," siger hun.

I forlængelse af aftalen med Also Actebis er Huawei nu gået i gang med at opbygge et egentligt partnerprogram.

"Det er en af de ting, vi har drøftet med dem, og der vil være et program, som de partnere, der vil investere, kan nyde godt af. Der ligger en plan, men spørgsmålet er, om det giver mening at rulle det ud fra dag et," siger Lone Knudsen.

Udover traditionelle netværksprodukter som routere og switche vil Huawei ifølge Lone Knudsen også sælge løsninger indenfor unified communications - herunder blandt andet udstyr til videokonferencer.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere