Artikel top billede

Also Actebis åbner dansk distribution af Huawei

Landets største distributør udvider sit sortiment med den kinesiske netværksproducent.

Kinesiske Huawei har indgået en nordisk distributionsaftale med Also Actebis, som dermed udvider sit sortiment med produkter fra en markant global spiller indenfor netværksprodukter.

Aftalen med den kinesiske producent skal ifølge produkt- og marketingdirektør i Also Actebis, Lone Knudsen, ses som et supplement til distributørens eksisterende sortiment, som omfatter produkter fra HP, D-link, Netgear, Zyxel og en række consumerprodukter fra Cisco.

"De første varer er landet på lageret og er mere eller mindre klar til levering, og vi har også lavet de indledende øvelser med at gå ud og tale med forhandlere i alle tre lande," fortæller Lone Knudsen.

Med Huaweis indtog i kanalen er der lagt op til øget konkurrence på netværksprodukter på enterprise-markedet, hvor amerikanske Cisco i dag står stærkt. Og den kinesiske offensiv bliver ikke mindre pikant i betragtning af, at Ciscos enterprise-produkter herhjemme alene distribueres af Also Actebis' største konkurrent Tech Data.

Lone Knudsen er tilbageholdende med at udfordre Cisco og Tech Data, men lægger ikke skjul på, at Also Actebis ser aftalen med Huawei som en mulighed for at udvide sin forretning.

"Jeg skal ikke lave en krigserklæring mod Cisco, men det er ikke meningen, at vi med Huawei skal ud og kannibalisere vores eksisterende netværksforretning," siger Lone Knudsen, som ikke vil sætte tal på, hvor stor en omsætning Also Actebis forventer at få ud af aftalen med Huawei.

"Vi har da nogle forventninger til, hvad den forretning skal indbringe, men de tal tror jeg vi holder for os selv," siger hun.

I forlængelse af aftalen med Also Actebis er Huawei nu gået i gang med at opbygge et egentligt partnerprogram.

"Det er en af de ting, vi har drøftet med dem, og der vil være et program, som de partnere, der vil investere, kan nyde godt af. Der ligger en plan, men spørgsmålet er, om det giver mening at rulle det ud fra dag et," siger Lone Knudsen.

Udover traditionelle netværksprodukter som routere og switche vil Huawei ifølge Lone Knudsen også sælge løsninger indenfor unified communications - herunder blandt andet udstyr til videokonferencer.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.