Artikel top billede

Distributør om Ateas lave Lexmark-priser: Sådan fungerer markedet

Vi kan, vil og må ikke blande os i andres prissætning, lyder det fra Also Actebis.

Distributøren Also Actebis ser ikke noget problem i, at Atea kan sælge Lexmark-printere og toner billigere til sine slutkunder, end den pris Taastrup-forhandleren Printwise kan få hos netop Also Actebis.

Ifølge produktdirektør Anders Egelund står det enhver frit for at købe sine produkter dér, hvor det er bedst for den pågældende forhandler.

"Vi tror på, at det er bedst og billigst for de fleste forhandlere at købe produkterne hos os, og jeg ved heller ikke, hvad der ligger til grund for de priser, som Atea har," forklarer han.

Anders Egelund siger, at han ikke kender den konkrete sag, og at der kan være mange årsager til, at Atea kan sælge til en lavere pris.

"Det kan være, de har fået dem billigt ved at købe stort ind på et tidligere tidspunkt, eller de have solgt produkter ud i forbindelse med en kampagne," siger Anders Egelund, som understreger, at det ikke er noget, han hverken kan, vil eller må blande sig i.

Han ser derimod sagen som et tegn på et sundt marked.

"Hvis en given forhandler vælger at sælge et givent produkt til en lavere pris, er det ene og alene forhandlerens beslutning. Det er sådan, markedet fungerer," siger han.

Samtidig afviser han, at det skulle være et generelt problem, at Atea kan sælge for langt lavere priser, end andre forhandlere kan købe ind for hos Also Actebis.

"Hvis det var sådan, at vi generelt havde priser, der var for høje, ville vi jo ikke have noget at gøre på markedet," siger Anders Egelund.

Skulle det dog vise sig, at Also Actebis kontinuerligt kan se, at der er en producent, som sælger sine produkter væsentligt billigere gennem en forhandler, end hvad Also Actebis får dem til, vil Anders Egelund tage en dialog med den pågældende producent.

"Så fortæller vi dem, at vi ikke tror, at vi har de rigtige priser, og at de derfor skal justeres lidt. Vi skal som minimum have lige så gode priser. Vi skal jo ikke betale mere for varerne end højst nødvendigt," forklarer Anders Egelund.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere