Artikel top billede

Distributør om Ateas lave Lexmark-priser: Sådan fungerer markedet

Vi kan, vil og må ikke blande os i andres prissætning, lyder det fra Also Actebis.

Distributøren Also Actebis ser ikke noget problem i, at Atea kan sælge Lexmark-printere og toner billigere til sine slutkunder, end den pris Taastrup-forhandleren Printwise kan få hos netop Also Actebis.

Ifølge produktdirektør Anders Egelund står det enhver frit for at købe sine produkter dér, hvor det er bedst for den pågældende forhandler.

"Vi tror på, at det er bedst og billigst for de fleste forhandlere at købe produkterne hos os, og jeg ved heller ikke, hvad der ligger til grund for de priser, som Atea har," forklarer han.

Anders Egelund siger, at han ikke kender den konkrete sag, og at der kan være mange årsager til, at Atea kan sælge til en lavere pris.

"Det kan være, de har fået dem billigt ved at købe stort ind på et tidligere tidspunkt, eller de have solgt produkter ud i forbindelse med en kampagne," siger Anders Egelund, som understreger, at det ikke er noget, han hverken kan, vil eller må blande sig i.

Han ser derimod sagen som et tegn på et sundt marked.

"Hvis en given forhandler vælger at sælge et givent produkt til en lavere pris, er det ene og alene forhandlerens beslutning. Det er sådan, markedet fungerer," siger han.

Samtidig afviser han, at det skulle være et generelt problem, at Atea kan sælge for langt lavere priser, end andre forhandlere kan købe ind for hos Also Actebis.

"Hvis det var sådan, at vi generelt havde priser, der var for høje, ville vi jo ikke have noget at gøre på markedet," siger Anders Egelund.

Skulle det dog vise sig, at Also Actebis kontinuerligt kan se, at der er en producent, som sælger sine produkter væsentligt billigere gennem en forhandler, end hvad Also Actebis får dem til, vil Anders Egelund tage en dialog med den pågældende producent.

"Så fortæller vi dem, at vi ikke tror, at vi har de rigtige priser, og at de derfor skal justeres lidt. Vi skal som minimum have lige så gode priser. Vi skal jo ikke betale mere for varerne end højst nødvendigt," forklarer Anders Egelund.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere