Artikel top billede

Svensk online-forhandler pynter sig med danske fjer

Webshop overtræder reglerne ved at bruge det danske e-mærke i sin svenske markedsføring.

Den tysk-ejede onlineforhandler IT Netbutik overtræder reglerne for e-mærket. I forhandlerens svenske butik bruger IT Netbutik nemlig det danske e-mærke til at slå på tromme for sig selv.

Men ifølge e-handelsfonden gælder tildelingen af e-mærket kun den del af IT Netbutiks forretning, der er rettet mod det danske marked.

"Det er en fejl. De er blevet godkendt til at benytte e-mærket på deres danske side, men ikke på den svenske," forklarer Maria Jensen, der er jurist hos e-mærket.

IT Netbutik har til huse i Harrislee tæt ved den dansk-tyske grænse har online-butikker i både Danmark, Sverige og Tyskland. Men det er kun på forhandlerens svenske site, itnetbutik.se, der i strid med reglerne bliver reklameret med det danske mærke.

Oprindeligt er det IT Netbutiks danske webshop, der har fået tildelt e-mærket. Går man ind på det svenske site, er det da også valideringen af den danske webshop, der dukker op, hvis man klikker på e-mærke-ikonet.

Maria Jensen siger, at e-handlesfonden vil tage kontakt til virksomheden og bede om at fejlen bliver rettet. Hun understreger samtidig, at markedsføringen mod det svenske marked med det danske e-mærke ikke vil give mening, da det er en dansk mærkningsordning, som udelukkende retter sig mod danske kunder.

CRN forsøger at få en kommentar fra IT Netbutik. (Opdateret 22.11.12: Se IT Netbutiks kommentar her)

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.