Artikel top billede

Svensk online-forhandler pynter sig med danske fjer

Webshop overtræder reglerne ved at bruge det danske e-mærke i sin svenske markedsføring.

Den tysk-ejede onlineforhandler IT Netbutik overtræder reglerne for e-mærket. I forhandlerens svenske butik bruger IT Netbutik nemlig det danske e-mærke til at slå på tromme for sig selv.

Men ifølge e-handelsfonden gælder tildelingen af e-mærket kun den del af IT Netbutiks forretning, der er rettet mod det danske marked.

"Det er en fejl. De er blevet godkendt til at benytte e-mærket på deres danske side, men ikke på den svenske," forklarer Maria Jensen, der er jurist hos e-mærket.

IT Netbutik har til huse i Harrislee tæt ved den dansk-tyske grænse har online-butikker i både Danmark, Sverige og Tyskland. Men det er kun på forhandlerens svenske site, itnetbutik.se, der i strid med reglerne bliver reklameret med det danske mærke.

Oprindeligt er det IT Netbutiks danske webshop, der har fået tildelt e-mærket. Går man ind på det svenske site, er det da også valideringen af den danske webshop, der dukker op, hvis man klikker på e-mærke-ikonet.

Maria Jensen siger, at e-handlesfonden vil tage kontakt til virksomheden og bede om at fejlen bliver rettet. Hun understreger samtidig, at markedsføringen mod det svenske marked med det danske e-mærke ikke vil give mening, da det er en dansk mærkningsordning, som udelukkende retter sig mod danske kunder.

CRN forsøger at få en kommentar fra IT Netbutik. (Opdateret 22.11.12: Se IT Netbutiks kommentar her)

Læs også:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere