Artikel top billede

Cisco gnaver sig ind på det danske server-marked

Den amerikanske producent er tæt på at komme ind i Top 3 på det danske servermarked, hævder dansk landechef.

Cisco har på rekordtid placeret sig som en af de helt store spillere på det globale servermarked. På bare tre år er markedsandelen steget fra praktisk taget nul til 15 procent. Alene i USA er markedsandelen oppe over 20 procent.

Successen er ifølge Ciscos kanalchef Lasse Garby også slået igennem herhjemme, hvor salget har fulgt den globale trend og markedsandelen også har rundet de 15 procent i et marked med nulvækst.

"Vi er tæt på at være inde i Top 3 på det danske marked. Vores mål er, at vi inden for de næste par år når op på at have 25 procent af markedet," siger Lasse Garby.

Da Cisco for tre år siden annoncerede, at man ville gå ind på servermarkedet, blev selskabet ikke spået mange chancer for at kunne hamle op med servermarkedets hvide elefanter som IBM, HP og Dell.

Ifølge Lasse Garby hænger successen tæt sammen med , at Cisco for tre år siden lancerede en ny serverplatform under navnet UCS, der integrerede netværksteknologi med servere og storage. Fordelen er ifølge Cisco, at UCS-platformen nedsætter slutkundens behov for hardware, ligesom den et hurtig at sætte op. Det giver - igen ifølge Cisco - en samlet besparelse på op mod 30 procent for anskaffelse opsætning og drift i hele serverens produktcyklus.

"Der er en naturlig sammenhæng mellem traditionelle netværksløsninger og den server-teknologi, som benyttes i datacentre. Det smelter mere og mere sammen på samme måde som telefoni og data gjorde for cirka ti år siden. Derfor bliver vi som server-producent mere og mere interessant for kunderne," siger Lasse Garby.

Cisco offentliggjorde for nylig et kvartalsregnskab, som viste, at netop datacenter- og serverforretningen det seneste år er vokset med mere end 60 procent.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere