Artikel top billede

Pres tvang Iteo-ejere til at sælge fra

Presset fra de offentlige indkøbsaftaler er en af grundene til at Iteos ejere i sidste uge valgte at sælge forhandlerdelen fra.

Sidste uges salg af CBC-forhandleren Iteo til Datacompagniet betyder ikke farvel til de løsninger til skoler og andre institutioner på undervisningsområdet, som var kernen i Iteos forretning.

Efter frasalget flytter Iteos hidtidige ejere nemlig produktdelen af forretningen over i søsterselskabet Leba Innovation, som altså fortsætter med at udvikle blandt andet opbevarings- og synkroniseringsløsninger til stadig mere udbredte devices som iPads.

Salget af Iteo er ifølge den hidtidige direktør Henrik Karlsson en konsekvens af, at Iteo har fået stadigt vanskeligere ved at holde liv i sine relationer til kunderne på skoleområdet.

Det er langt hen ad vejen et resultat af de offentlige indkøbsaftaler under SKI og Finansministeriet. Det har både presset priserne, og har også gjort det vanskeligt for kunderne at vælge Iteos løsninger - også selvom kunderne egentlig var godt tilfredse med samarbejdet.

"Tidligere har vi haft en stor fordel i at kunne handle med kunder, vi kendte, og hvor der var stor tillid til hinanden. Vores styrke har været, at vi solgte til de kunder, der selv skulle bruge vores løsninger og produkter. Vi har haft apparatet, der kan levere løsningerne, men koblingen ud til markedet har flyttet sig mere og mere. Vi har stadig en supergod dialog med skolerne, men i dag købes der i større udstrækning ind via indkøbsaftaler hos SKI og Finansministeriet," siger Henrik Karlsson, som dog forventer, at Datacompagniet efter købet af Iteo vil satse på at fortsætte med at levere til skolekunderne.

"Der er brug for en anden salgsprofil for at få koblet løsningerne til markedet. Det er den opgave, som Datacompagniet nu satser på at løfte," lyder det fra Henrik Karlsson.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere