Artikel top billede

Smæk til Microsoft: IDC halverer forventninger til Windows Phone

For et halvt år siden spåede IDC en markedsandel for Windows Phone på næsten 20 procent. Det gør de ikke længere.

Forventningerne til Microsofts nye mobil-styresystem Windows Phone har været store - og nok også for store - hvis man skal tro den seneste prognose fra analysefirmaet IDC.

Ifølge norske digi.no regnede IDC indtil for bare et halvt år siden med, at Windows Phone i år ville nå en markedsandel på 5,2 procent. Det tal er nu ændret til mere beskedne 2,6 procent - en halvering på bare seks måneder.

Også på længere sigt er der dystre udsigter for Windows Phone. Hvor IDC tidligere regnede med en markedsandel i 2016 på 19, 2 procent - en smule mere end Apples iOS - spår IDC nu, at Windows Phone om fire år når op på en andel på mere beskedne 11,4 procent.

Den voldsomme nedskrivning er noget af en begmand for Microsoft og de mange forhandlere, som har sat deres lid til, at netop Windows-baserede smartphones og mobile devices kan blive det helt store trækplaster i forhold til især erhvervskunder.

Bedre bliver det ikke af, at IDC tilbage i 2011 var endnu mere optimistisk på vegne af Windows Phone med en forventet markedsandel på 20,9 procent. Ifølge digi.no giver IDC ingen forklaring på de mere afdæmpede vurderinger af mulighederne for Windows Phone.

Microsofts stigende markedsandel for smartphones bliver ifølge IDC taget fra Android, mens iOS derimod vil vokse en smule.

IDC-prognose for markedsandele for mobilstyresystemer.

Smartphone OS2012
(pct.)
2016
(pct.)
Android68,363,8
iOS18,819,1
Blackberry4,74,1
Windows Phone2,611,4
Linux2,01,5
Andre3,60,1

Kilde: digi.no

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.